Hlavní obsah

Brněnská divadla Reduta a Mahenovo divadlo poodhalí svá zákulisí

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní divadlo Brno nabízí zájemcům tradiční letní prohlídky svých budov. Vzhledem k právě probíhající rekonstrukci Janáčkova divadla, které se tak stalo staveništěm, půjde tentokrát pouze o Redutu a Mahenovo divadlo.

Foto: Jiří Smutný

Mahenovo divadlo

Článek

Kam až se zvedá opona, kdo otáčí točnou nebo co se skrývá pod jevištěm? Odpovědi na podobné otázky se může dovědět každý, kdo se zúčastní některé z letních prohlídek budov Národního divadla Brno. Zájemci se podívají i do míst, kam se běžní diváci nedostanou.

Akce se uskuteční od 24. července do 5. srpna, vždy od 10 do 17 hodin (od 13 do 14 hodin je přestávka). Začátky prohlídek jsou v každou celou hodinu. Zájemci se shromáždí u prvního bočního vstupu do Mahenova divadla (u zastávky tramvajové linky č.1) a v Redutě před pokladnou za hlavním vstupem do divadla.

Vstupné činí 80 korun pro dospělé a seniory a 40 korun pro děti od 3 let a studenty. Průvodci a tlumočníci skupin nad 10 lidí mají vstup zdarma. Při zakoupení vstupenky do jednoho divadla získá návštěvník automaticky 50 procent slevy do druhého.

Vstupenky na konkrétní den a hodinu je možné pořídit v obvyklém divadelním předprodeji na Dvořákově 11, případně až na místě v divadle. Rezervace je možná na telefonu 542 158 120 nebo online na www.ndbrno.cz/vstupenky/letni-prohlidky-divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám