Hlavní obsah

Břevnovští živnostníci i letos pořádají masopust

Novinky, Jaroslav Duffek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek břevnovských živnostníků také v letošním roce uspořádá již tradiční Břevnovský masopust.

Foto: Jaroslav Duffek
Článek

Masopustní veselí v Praze začne už v sobotu 22. února na Carnevale Praha. V čele průvodu, který vyjde z Clam Gallasova paláce, půjdou i zástupci Břevnovského masopustu, členové Spolku Břevnovských živnostníků. Po celou dobu průvodu bude kolem břevnovských hodně rušno, neboť kolemjdoucím si budou moci zase po roce utrhnout od břevnovských řezníků klobásku na chuť.

Dvacátý břevnovský masopustní průvod vyrazí Břevnovem v úterý 4. března a letos bude mít stejně jako loni svůj začátek u KC Kaštan, Bělohorská 150. Sraz masek je v 15.45. V 16 hodin bude uděleno masopustní právo a průvod se vydá za náležitého veselí masek i ostatních občanů na svoji cestu po Bělohorské až k hotelu Pyramida, kde bude pochována basa.

Průvod budou doprovázet bubeníci a další hudebníci. Dorazí i kejklíř Vítek se svoji družinou a dlouhorukými Chudadly a další maškary. Během průvodu bude pro masky připraveno občerstvení. Masopustní veselí bude ukončeno u hotelu Pyramida, kde na všechny účastníky čeká pravá česká zabijačka s posezením, hudbou a tancem.

Pro děti bude připraveno divadlo, budou si moci vyzkoušet své dovednosti v žonglérské škole kejklíře Vítka a na závěr večera shlédnout jeho ohňovou masopustní show. V nabídce budou čerstvé jitrničky, jelita, tlačenka, polévka, guláš a jiné pochutiny. A samozřejmě pivo a teplé nápoje. Dětské masky v průvodu dostanou dárky a nejlepší budou oceněny.

V sobotu 8. března od 19 hodin se v břevnovském hotelu Pyramida uskuteční 20. Maškarní bál, letos poprvé bez tématu pro masky, s vírou, že letos na jubilejní bál přijdou v maskách úplně všichni. Během večera budou vyhodnoceny nejlepší masky večera. Součástí maškarního bálu bude tradiční bohatá živnostenská tombola o hodnotné ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám