Hlavní obsah

Blučina je opět hůř průjezdná

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Část hlavní průjezdní trasy přes obec Blučina, vedoucí k dálnici D2 a intenzivně využívaná řidiči osobní i kamionové dopravy, je v současné době opět částečně uzavřena. Provoz je řízen světelnou signalizací.

Foto: Jiří Smutný

Pohled do Měnínské ulice směrem k dálnici D2

Článek

Obec je pro úzké vozovky obtížně průjezdná sama o sobě. Částečná uzavírka situaci ještě více komplikuje a zhoršuje. Řidiči musejí počítat s menším zdržením.

Uzavírka se týká ulic Měnínské a Hřbitovní. Polovina vozovky je rozkopaná, byť pouze částečně, neboť firma LBtech a. s. Litomyšl používá bezvýkopovou technologii, při které se neprovádí výkop po celé délce opravovaného úseku, ale odkrývají se pouze montážní šachty. Kromě LBtech a. s. na stavbě pracuje i Vodárenská akciová společnost a. s.

Délka uzavřeného úseku bude vždy maximálně 180 metrů. Zbývající jízdní pruh o šířce 3 metry je kyvadlově průjezdný. Práce na rekonstrukci potrubí budou probíhat do konce příštího měsíce. Oficiální termín ukončení uzávěrky je 30. dubna 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám