Hlavní obsah

Blíží se první velký turnaj ve stolním hokeji v nové sezóně

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec roku vždy patří závěrečnému turnaji Mistrovství ČR ve stolním hokeji-šprtci jednotlivců. Obvykle následuje zimní přestávka a teprve v únoru odstartuje kvalifikace na Mistrovství ČR dalšího roku plným proudem. Letos však vše propukne již v sobotu 24. ledna v Brně.

Foto: Martin Kučera

Mistrovství České republiky 2014 - billiard hockey (šprtec)

Článek

Před necelými dvěma měsíci, 29. listopadu, se v obci Hora Svaté Kateřiny uskutečnilo 35. Mistrovství České republiky, kterého se zúčastnilo nejlepších 62 soutěžících uplynulé sezony, aby v pěti kategoriích soutěžili o mistrovské tituly.

Žďár nad Sázavou reprezentovali hráči hned ve čtyřech kategoriích. V mladších žácích hrál velmi vyrovnanou partii Zbyněk Strážnický a nakonec vybojoval výbornou čtvrtou příčku. V kategorii starších žáků držel až do posledního kola medailové naděje Martin Bednář, velká naděje prvoligových stolních hokejistů ze Žďáru nad Sázavou. V závěru se však dařilo více jeho soupeřům a tak Bednář získal skvělé čtvrté místo. V nové sezóně už však Bednář hraje v kategorii juniorů, kde bude opět v pozici nováčka.

V sezóně 2015 tak bude Žďár nad Sázavou opět reprezentovat jeden hráč. Dominik Krystýnek, který v této kategorii reprezentoval Žďár nad Sázavou vloni, se totiž letos přesunul do kategorie mužů.

V kategorii mužů se v loňské sezoně dočkal premiérové účasti na Mistrovství ČR lídr prvoligového týmu Žďáru nad Sázavou, Jaromír Nedvěd. Ten na Mistrovství ČR 2014 velice dlouho útočil na nejvyšší příčky. Nakonec i díky turnajovému systému obsadil v konkurenci nejlepších hráčů České republiky výborné 18. místo.

Již v sobotu se do kvalifikace zapojí také další hráči Žďáru nad Sázavou v této kategorii. Jedná se o kategorii, která je obsazena nejlepšími hráči v ČR a proto lze očekávat, že kvalifikovat se na MČR bude v sezoně 2015 opět o trochu těžší.

V kategorii žen bude mít letos Žďár nad Sázavou opět svá dvě želízka. Petru Zajíčkovou, suverénní vítězku Českého poháru 2014 (celoroční soutěž) a Marcelu Kabrdovou, účastnici Mistrovství Evropy 2014. Obě dvě hráčky zažili v roce 2014 skvělou sezonu, když Zajíčková svým suverénním výkonem v pohodě dokráčela již před posledním utkáním na medailové příčky. Poslední zápas znamenal, že se bude jednat o zlato. Zajíčková se tak stala už dvojnásobnou mistryní České republiky. Tento skvělý výsledek ještě podtrhla Marcela Kabrdová třetím místem.

Sezóna 2015 tak bude ve znamení obhajoby výtečných výkonů hráčů Žďáru nad Sázavou.

Turnaj, který se koná v sobotu 24. ledna v Brně, však není určený pouze registrovaným hráčům. Účastnit se totiž může úplně každý. Proto také spolu s hráči, kteří se účastní soutěží pravidelně, odcestují na turnaj v Brně děti z místních kroužků. Ty zde budou sbírat cenné zkušenosti ze zápasů s dětmi z Brna i dalších koutů republiky.

Již o víkendu 7. a 8. února pak budou soutěže pokračovat 1. ligou a 2. ligou družstev. Žďár nad Sázavou přivítá na domácí půdě týmy SHL SDS EXMOST Brno a SHC Bizony Uherčice.

Reklama

Výběr článků

Načítám