Hlavní obsah

Basketbalisty Rychnova nad Kněžnou čeká dvojzápas s Havlíčkovým Brodem

Novinky, Martin Fletcher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnovští basketbalisté se v sobotu 18. března od 17 hodin ve sportovní hale Romana Šebrleho utkají s TJ Jiskra Havlíčkům Brod. Odvetný zápas se hraje od 19 hodin v neděli 19. března v Havlíčkově Brodě.

Foto: Martin Fletcher
Článek

BC Spartak Rychnov nad Kněžnou po základní části východočeské ligy mužů (18 zápasů) obsadil 2. místo ve východočeské lize mužů s bilancí 14 výher a 4 porážky. Rychnovští mají nejlepší obranu v celé soutěži a jen o jednu výhru jim uteklo prvenství a nárok pořádní finálového turnaje v případě postupu do něj.

Rychnovským nejlepším střelcem je Zdeněk Hanzlík s průměrem 19,67 bodu na zápas (3. místo v soutěži). Nejvíce trojek v celé soutěži naházel také Zdeněk Hanzlík a to 37, čímž mu náleží 4. místo v soutěži. Nejlepší úspěšnost trestných hodů má hráč Pavel Folk (85,7 procenta, 3. místo v soutěži).

„Kvalitu zápasu se pokusíme zaručit rychlým agresivním basketbalem, opřeným o rotaci všech hráčů. Bude nás plná soupiska, zodpovědně plnící taktiku trenéra Petra Šorny. Na zápas se moc těšíme a chceme si ho užít a do nedělního zápasu vybojovat co nejvyšší výhru. Druhý zápas odehrát tedy v klidu s celkovou kontrolou konečné ho výsledku,” informoval hráč Pavel Brandejs.

Pochopitelně nemůže chybět slovo trenéra Petra Šorny:

„Brandejs, Hemr, Mantlík, Hanzlík, Pantůček či Čermák jsou letos v neskutečné formě, o další show se určitě postarají Martin Zábraha, Marek Beran, Martin Růžička, Pavel Folk, Jirka Tomas a další, kteří patří k východočeské basketbalové špičce. Pokud se vyhraje, Rychnov by postoupil do finálové skupiny, kde se hraje o postup do 2. ligy,” dodal trenér Petr Šorna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám