Hlavní obsah

Akustické trio Prokop – Andršt – Hrubý zahájí bohatý únorový program v Malostranské besedě

Novinky, Tomáš Kopečný

Do pražské Malostranské besedy se již ve středu večer 1. února vrací oblíbené trio Michal Prokop - Luboš Andršt - Jan Hrubý, jehož společný koncert odstartuje únorový program hudebního klubu. Akusticky laděný repertoár trojice muzikantů si můžete přijít poslechnout od 20.30 hodin.

Foto: Archív Malostranské besedy

Michal Prokop vystoupí již ve středu se svými kolegy Luboše Andrštem a Janem Hrubým v Malostranské besedě.

Článek

„Koncert lídra kapely Framus Michala Prokopa, nadžánrového kytaristy Luboše Andršta a neméně všestranného houslisty Jana Hrubého slibuje skvělý muzikantský zážitek. Kapela hraje v dobré formě, koncerty vždy mají příjemnou civilní atmosféru i zvuk a je z nich cítit radost z bezstarostného muzicírování bez exhibice. Fanoušek si zkrátka může říci, že vše je tak, jak má být,“ uvedl šéf produkce Malostranské besedy David Pešek Dvořák.

Hudební trio vzniklo v roce 1987 a k jeho zvuku a stylu přispěli všichni členové stejným dílem. Repertoár staví na komornější podobě, jejich písničkový základ je ale rozšířen Andrštovými zkušenostmi s blues a s jazzrockem i osobitou hrou Jana Hrubého na elektrifikované housle. Ve společné produkci tak vzniká i řada volných instrumentálních ploch. V roce 2004 vzešlo ze společného hraní album „Unplugged".

Program na následujících 14 dnů pak přinese řadu dalších hudebních jmen. Zahraje např. multižánrová kapela Jablkoň (6. 2.), rockově šansonové seskupení Lili Marlene (7. 2.), hudební legendy Vladimír Mišík & Etc… (8. 2.) či Jan Spálený & ASPM (9. 2.), svých 10 let na scéně oslaví Cílená nejistota (11. 2.) či se představí hudební skladatel Tomáš Živor (13. 2.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám