Hlavní obsah

Nejdražší vánoční koktejl stojí 1,2 miliónu korun

LONDÝN

Londýnský noční klub Movida nabízí nejdražší vánoční koktejl na světě. Jedna sklenice nápoje pojmenovaného Flawless (Bezchybný) vyjde zájemce na 35 000 liber (1,25 miliónu korun). Klub už údajně přijal několik objednávek na koktejl, informovala britská média.

Článek

Základem koktejlu je polovina láhve šampaňského Cristal Rose a velká dávka koňaku Louis XII. Ty doplňuje surový cukr, hořký bylinný likér angostura a několik lístků jedlého čtyřiadvacetikarátového zlata. Hlavním důvodem pro závratnou cenu však je prsten s jedenáctikarátovým bílým diamantem, který se skrývá na dně sklenice.

Ke koktejlu patří i neobvyklá show při jeho přípravě. Na míchání nápojů dohlíží dva členové ochranky. Poté, co zákazník dostane objednaný Flawless, ochranka se přesune k jeho stolu a zůstane u něj, dokud není sklenice prázdná. "Lidé určitě platí i za to představení," říká manažer Movidy Ed Rollason. "A budou centrem pozornosti všech ostatních v baru," dodává.

Návštěvníci Movidy si mohou drahý koktejl dovolit, protože se rekrutují především mezi celebritami, fotbalisty a zbohatlíky. Časopis pro automobilisty What Car? však spočítal, že za 35 000 liber by bylo možné koupit místo koktejlu kabriolet Porsche Boxster Open. Uvedená suma také představuje víc než tři čtvrtiny britského průměrného ročního platu.

Představení koktejlu vyvolalo kritiku zbohatlíků. "To už by klidně mohli před chudšími lidmi zapalovat své peníze. Je to způsob, kterým říkají 'nejsme součástí téže země jako vy'," prohlásil labouristický poslanec Sion Simon.

Reklama

Výběr článků

Načítám