Hlavní obsah

Berger odchází z formule 1, chce více času pro sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Rakušan Gerhard Berger jen pár dní před startem nového ročníku formule 1 prohlásil, že letos opustí post sportovního šéfa BMW a tím i celou motoristickou scénu. "Až 30. září skončí můj kontrakt, odejdu," řekl pro rakouský rozhlas vítěz deseti Velkých cen. Potvrdil tak své zaječí úmysly, o nichž hovořil již v lednu.

Článek

Jako důvod odchodu třiačtyřicetiletý Berger uvedl: "Chci mít více času na sebe i rodinu. Na koníčky, na něž mi během dlouhé motoristické kariéry nezbýval čas. Cítím se opotřebovaný, nastal čas říci sbohem."

Jediným šéfem Theissen

"Nebylo to pro mne jednoduché rozhodování. S firmou se cítím velmi spjat, BMW mi dalo příležitost, když má jezdecká kariéra skončila. Za to jsem lidem v koncernu velmi vděčný. Snad jsem jim to svými službami splatil," pokračoval Berger, který do bavorské automobilky přišel v říjnu 1998.

Zdůraznil, že neodchází z důvodů neshod. "Žádné rozepře nebyly. S lidmi na vedoucích postech jsem vždy dobře komunikoval. Myslím, že jsme společně s Mario Theissenem vytvořili dobrou dvojku," řekl Rakušan.

BMW nebude místo Bergera hledat novou tvář, jediným šéfem se tak stane Theissen. "Škoda, že Gerhard odchází. Přinesl mnoho zkušeností i užitečných kontaktů. Ale akceptujeme, že si všech těch letech v motoristickém sportu touží oddechnout," poznamenal k Bergerově odchodu člen představenstva BMW Burkhard Göschel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám