Hlavní obsah

Tepleji už letos nebude, tropy utnou bouřky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru pracovního týdne bude na naše území proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. Páteční tropy, kdy by se měly teploty šplhat až k 34 stupňům, však nebudou mít dlouhého trvání a již v sobotu ukončí teplé proudění studená fronta. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer (20.08.2020) Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Pátek bude podle Honsové nejteplejším dnem do konce prázdnin a zřejmě i do konce letošního roku. „Mnoho teplotních rekordů ale padat nebude, neboť ten z pražského Klementina pro 21. srpen je z roku 1943, kdy tam naměřili 35 stupňů Celsia,” dodala.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno s odpoledními teplotami od 26 do 30 stupňů.

Podobně bude i v pátek. Ráno teploty klesnou na 18 až 14, odpoledne vystoupají na 30 až 34 stupňů, přičemž na severovýchodě republiky to bude pouze kolem 26 stupňů Celsia.

V sobotu bude jasno až polojasno, postupně bude od západu přibývat oblačnosti s deštěm nebo přeháňkami, místy se přidají i bouřky,” uvedla Honsová s tím, že mohou být i silné. V noci teploty klesnou na 19 až 15, přes den vystoupají na 29 až 33. Na západě to bude pouze kolem 25 stupňů Celsia.

V neděli již bude oblačnosti více. Musíme se připravit na déšť, přeháňky a bouřky, noční teploty mezi 18 a 14 stupni a nejvyšší denní v rozmezí 2 až 26 stupňů Celsia.

Oblačno až polojasno s občasnými přeháňkami bude převažovat i v pondělí. Noční teploty budou mezi 15 a 11 stupni, odpolední vystoupají na 20 až 24 stupňů Celsia.

V dalších dnech se bude postupně oteplovat a ubývat oblačnosti. V úterý bude převážně polojasno s teplotami do 25, ve středu se setkáme i s jasnou oblohou a nejvyšší teploty budou šplhat až k 29 stupňům Celsia.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám