Hlavní obsah

Menší muži mají sex častěji než ti vysocí, ukazuje průzkum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nepatříte mezi dvoumetrové čahouny, pak dost možná máte jiné přednosti. Jednou z nich může být narozdíl od vysokých mužů i vyšší sexuální aktivita. Tvrdí to alespoň studie, kterou provedl The Journal of Sexual Medicine.

Foto: Profimedia.cz

Herec Tom Holland a herečka Zendaya Colemanová

Článek

Medicínský žurnál provedl studii mezi 531 heterosexuálními muži. Ze shromážděných dat vyplývá, že sexuálně nejaktivnější jsou muži, kteří měří méně než 175 centimetrů. Jak je to možné, když je často nejžádanější vlastností u mužů právě výška? Na stejnou otázku se ptali odborníci i během výzkumu pro společnost Yahoo v roce 2015.

„Řekl bych, že menší muži se snaží svoji mužnost uplatnit jinými prostředky než výškou,” domnívá se třiadvacetiletý Justin, který se průzkumu zúčastnil. „Někdo si kupuje velká auta, někdo drahé oblečení a někdo má prostě víc sexuálních partnerek. Sex je určitě potvrzením mužnosti a zřejmě existuje asociace mezi četností sexu a zvyšováním sebevědomí,” myslí si.

Foto: Profimedia.cz

Herec Danny DeVito měří 147 centimetrů.

Mužská krása však v posledních letech není jen o výšce, stačí se podívat na současné sex symboly. Herec Tom Holland, který nedávno ztvárnil Spidermana, měří 173 centimetrů a o fanynky rozhodně nemá nouzi. I sám Tom Cruise měří pouze 170 centimetrů.

„Řekl bych, že jsem mnohem sebevědomější než někteří vyšší muži. A i když se nemůžu opírat o něco tak nepodstatného jako je výška, mám jiné přednosti. Chodím s mnohem vyšší dívkou, ale důležité je pro nás spojení mysli, podobný smysl pro humor a další věci, které máme oba rádi,” uvedl během výzkumu pro Yahoo pětadvacetiletý Dave, který měří 175 centimetrů.

„Navíc když jste v horizontální poloze, centimetry se počítají jen na určitých místech lidského těla,” dodal Dave.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám