Hlavní obsah

Ir věnoval svému oblíbenému letišti sbírku modelů letadel, kterou kompletoval 60 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmašedesátiletý Michael Kelly z irského Limericku miluje vše, co je spojené s létáním. Modely letadel sbírá už od svých sedmi let, během života se mu tak podařilo nashromáždit neuvěřitelných 2300 kusů. Svou sbírku modelů, která je podle něj největší na světě, se však nyní rozhodl věnovat svému oblíbenému letišti Shannon, kde jeho vášeň spojená s letadly začala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sbírka Michaela Kellyho čítá 2300 modelů letadel Video: Reuters

 
Článek

Když byl Kelly malý kluk, bydlel s rodinou nedaleko irského letiště Shannon. Jeho nejoblíbenější aktivitou tak nebylo nic jiného, než sledování přistávání a odletů vzdušných strojů.

„Miloval jsem ten hluk letadel, která prolétala nad naším domem v Limericku. V den svatého přijímání jsem proto poprosit rodiče, aby mě vzali přímo na letiště. Od toho dne jsem byl letectvím absolutně posedlý,“ svěřil se Kelly.

Na dráhu pilota se sice nedal, namísto toho ale začal sbírat modely letadel. Tento koníček mu vydržel dlouhých 60 let, během nichž nashromáždil 2300 kusů z celého světa.

Ve své úctyhodné sbírce má spoustu cenných modelů. Ze všeho nejvíce si považuje modelu Boeingu KC Tanker. Stejných modelů prý bylo na celém světě vyrobeno jenom deset.

Kelly tvrdí, že by spousta vystavovatelů udělala cokoliv, aby jeho sbírku získala. Usměvavý Ir se ji však před několika dny rozhodl věnovat právě letišti Shannon, kde jeho vášeň spojená s letadly před desítkami let začala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám