Hlavní obsah

Sportovním dřevorubcem roku ČR se stal Martin Komárek

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrem České republiky v největší dřevorubecké soutěži světa Stihl Timbersports Czech Series 2016 se stal Martin Komárek z Milevska, který je i vicemistrem světa. V nedělním finále v Liberci nastoupilo 12 finalistů z celé republiky, kteří se zvládli kvalifikovat. Komárek dominoval hned v pěti ze šesti disciplín.

Foto: archiv soutěže

Mistr republiky Martin Komárek v disciplíně Single Buck

Článek

Vítězství v pěti disciplínách vyneslo Komárkovi mimo celkové vítězství i tituly nejlepšího závodníka v disciplínách s pilou (Sawman) a nejlepšího závodníka v disciplínách se sekerou (Axeman). V jediné nevyhrané disciplíně mu byl přemožitelem celkově druhý závodník v pořadí, obhájce titulu Martin Roušal. Třetí místo obsadil vítěz několika letošních kvalifikačních závodů Jan Holub.

Foto: archiv soutěže

Trojice nejlepších - zleva Martin Roušal, mistr republiky Martin Komárek a Jan Holub

Martin Komárek se jako mistr České republiky nominoval do závodu mistrovství světa jednotlivců, který proběhne 12. listopadu v německém Stuttgartu. Liberecké náměstí se i přes nepřízeň počasí zaplnilo diváky, kteří závodníky povzbuzovali a vytvářeli skvělou atmosféru celé soutěže.

Na pohled nebezpečné

A jak by také ne, když bylo mistrovství na pohled vskutku atraktivní. Hned první disciplínou byl tzv. Underhand Chop, při níž musí závodníci přeseknout kmen, na kterém sami stojí. Ač disciplína vypadá velmi nebezpečně, je to jedna z prvních, kterou se začínající sportovci v oblasti sportovního dřevorubectví učí. A nastavenou laťku už šampionát udržel.

„Minulé mistrovství se konalo v roce 2014 ve skiareálu pod Ještědem. Jsme rádi, že jsme republikové finále netradičního dřevorubeckého sportu mohli tento rok umístit na naše krásné náměstí přímo v centru města. Dřevorubecká soutěž je, nejen díky profesionální organizaci, na pohled velice zajímavá a napínavá,“ uvedl  primátor Liberce Tibor Batthyány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám