Hlavní obsah

Co udělal Jude Law ve festivalové znělce se svou soškou?

Novinky, Iva Přivřelová, Will Tizard, Festivalový deník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradice znělek s osobnostmi oceněnými na festivalu v hlavní (a jediné) roli se stále drží. Letos se mezi vyvolené poprvé kvalifikoval i držitel Ceny prezidenta MFF Karlovy Vary, konkrétně herec Jude Law, host minulého ročníku.

Článek

Při přebírání menší verze Křišťálového globu loni prohlásil, že jde o jeden z vrcholů jeho života. Co vtipného ho se soškou nechal provádět režisér Ivan Zachariáš v nové znělce a jakou roli v tom přesně hraje jeden rolls-royce, se poprvé dozvědělo publikum pátečního  slavnostního zahájení.

Od té doby na znělku s britským sympaťákem můžete čekat před každým filmem - pokud místo Lawa neuvidíte znělku s Milošem Formanem, Věrou Chytilovou, Jiřím Menzelem, Harveym Keitelem, Dannym DeVitem, Andym Garciou nebo Johnem Malkovichem.

Odpoledne v Londýně

„Jude Law viděl všechny tyhle znělky loni a řekl, že se chce taky zapojit. Tenhle rok byl velmi zaneprázdněný natáčením v zahraničí, ale když byl v květnu v Londýně, věnoval nám jedno odpoledne. Pro nás to byla opravdu událost,“ popisuje výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha.

Stejně jako ostatní členy festivalového štábu Muchu nepřestává udivovat, kolik světových celebrit je ochotných svou účastí ve znělkách podpořit karlovarský festival. V příštím ročníku festivalu se dozvíme, jestli nápad zlákal třeba hvězdu letošního festivalu, herečku Judi Denchovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám