Hlavní obsah

Závěrečná festivalová party bude patřit grilování a zmrzlině

Právo, Rudolf Voleman

Vzhledem k horkému letnímu počasí bude letošní závěrečná party 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech zaměřena na grilování na zahrádce Grandhotelu Pupp. Kromě toho se budou podávat například na obří pánvi vaření slávky na červeném víně s česnekovou majonézou.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Přípravy závěrečné festivalové party v Grandhotelu Pupp.

Článek

Mezi hosty se mohou objevit největší hvězdy festivalu americký oscarový režisér Barry Levinson nebo festivalem rovněž oceněný Jaromír Hanzlík.

„Příprava na závěrečnou party je složitý proces. Veškeré suroviny, nápoje, jídlo, grilování a příprava pokrmů musí být v souladu s počtem osob, které se mají závěrečné party zúčastnit. Všechno to trvá několik dní, včetně například rozkreslení jednotlivých stanovišť a pozic,“ uvedl provozní náměstek Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Richard Lhoták.

 Zmrzlinový bar

Zapojené budou prakticky všechny provozy Granhotelu Pupp, včetně hotelových zahrádek.

„Vzhledem k počasí a vysokým teplotám jsme se rozhodli, že nebudeme připravovat něco velkého, ale budeme hlavně venku a tam se soustředit na grilování steaků a ryb,“ prozradil šéfkuchař Grandhotelu Pupp Martin Piták. V menu lze mezi steaky nalézt například marinovaná vepřová žebra nebo hovězí flank steak.

„Rovněž tam budeme vařit slávky na bílém víně s česnekovou majonézou a francouzskou bagetou,“ pokračoval šéfkuchař.

„Chybět tam nebude velký zmrzlinový bar, kde budeme podávat vlastní vyrobenou zmrzlinu, včetně domácích sorbetů dodal Piták. Mezi zmrzlinami nebude chybět z krvavého pomeranče nebo z máty,“ doplnil.

 Vlastní burgery

Ve Slavnostním sále, který bude tradičně vyzdoben palmami, najdou hosté studené předkrmy a hlavní jídla. Z předkrmů to budou například terinky z lososa s mladým špenátem a koprovým aspikem, rostbíf s cibulovou majonézou, salátem z pečených hub a lístky salátů nebo marinovaná pečená kuřecí prsa v hořčici a kopro doplněná salátem frissé.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Přípravy závěrečné festivalové party v Grandhotelu Pupp.

Mezi hlavními jídly pak nebudou chybět hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou, pikantní sekané biftečky z lososa a pyré z petržele a jablek a rovněž konfitovaný vepřový bok s brusinkovým červeným zelím a bramborovými šiškami.

Na Rendez Vous najdou hosté saláty, například salát waldorf s pečenými ocasy říčních raků, dále pak antipasty a před hosty připravované mini burgery z trhaného vepřového masa a BBQ dresinkem. „Sami si tady burgery připravujeme,“ podotkl šéfkuchař. Zrcadlový sál nabídne podobné menu jako Rendez Vous, ale navíc i hlavní jídla jako ve Slavnostním sále.  Navíc tu budou lívance se skořicovým cukrem, mačkaným ovocem a kysanou smetanou.

Dezerty v Malé Dvoraně

Dezertům a sýrům bude patřit Malá Dvorana. Dezerty bude tradičně připravovat vlastní cukrárna Johanna Georga Puppa, takže se lze těšit na věnečky se žloutkovým krémem, kremrole s bílkovým krémem, pečenou čokoládu s jogurtovým mousse, ale také bezlepkový koláč s tvarohem a rybízem. V ovocném baru nebude chybět nakrájený meloun, ananas, kiwi nebo hroznové víno.

„Připravujeme závěrečnou party pro tisíc lidí, to znamená, že tam bude asi dvě stě padesát kilogramů masa a čtyři sta kilogramů zeleniny a ovoce,“ uvedl Piták.

„K tomu tři sta lahví červeného a rovněž bílého vína moravského vinařství Marcinčák,“ uvedl Lhoták. „Připraveno je rovněž pět hektolitrů piva Lobkowicz. A rovněž asi tisíc litrů nealkoholických nápojů,“ dodal náměstek, podle kterého se o hosty bude starat zhruba osmdesát servítek a číšníků. „Kuchařů včetně brigádníků nás bude asi pětačtyřicet,“ dodal Piták.

Reklama

Výběr článků

Načítám