Hlavní obsah

Ztraceni v jeskyni. Chystaný český film má být dobrodružný i psychologický

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Kam motýli nelétají připravuje režisér Roman Němec s dramaturgem Martinem Bezouškou. Jeho hrdinové uvíznou v jeskynním komplexu plném spletitých chodeb, dómů, strmých propastí a vody.

Foto: Nedori

Jaroslav Dušek jako ředitel gymnázia

Článek

Na filmu spolupracují se Správou jeskyní České republiky a se speleology. Podle režiséra nepůjde „jen o exkurzi do podzemí, ale i do lidské duše.“

„Hlavním hrdinou dramatu je student Daniel (Daniel Krejčík), který žije odevzdaně svému osudu s věčně rozhádanými rodiči (Klára Melíšková a Martin Myšička). Bude mu devatenáct a to poslední, čím by teď chtěl trávit svůj čas, je příprava na blížící se maturitu, což nelibě nesou nejen jeho rodiče, ale i učitelé (Jiří Vojta, Simona Babčáková) a ředitel gymnázia (Jaroslav Dušek). Všechno se dramaticky změní ve chvíli, kdy na školním výletě Daniel zmizí,“ popsali tvůrci.

Foto: Nedori

Film Kam motýli nelétají se odehrává v jeskyni.

„Příběh jsme zasadili do jakéhosi paralelního světa. Světa, ve kterém spolu uvíznou dvě velmi vyhraněné postavy – samotářský rebel Daniel a jeho mladý učitel Adam. Ti během svého neplánovaného dobrodružství získávají zcela novou, místy extrémní zkušenost. Brzy zjišťují, že všechna pravidla, konvence, spory a problémy pozemského světa zcela pozbyly funkcionality a smyslu. A chtějí-li najít cestu ven, budou muset nejprve najít cestu jeden k druhému,“ uvedl Němec.

Film pořádá do konce března sbírku na crowdfundingovém serveru HitHit.cz, kde je pro přispěvatele přichystaná řada odměn.

Krkonošské jeskyně včetně nově objeveného labyrintu zůstanou nepřístupné

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám