Hlavní obsah

Sadomasochisti ze záhrobí. Začíná recesistický festival filmové úchylnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu proběhne v pražském kině Aero Podzimní sklizeň, což je zkrácená verze Festivalu otrlého diváka, který se koná na jaře. Odvážné diváky čekají sadomasochisti ze záhrobí, vraždící kočička, živý dabing a další lahůdky.

Foto: Kino Aero

Festival otrlého diváka

Článek

Festival zahájí v sobotu snímek Hellraiser Cliva Barkera.

„Vizuálně vytříbená, delikátní směs až gotické mystiky s drsnou torture porn estetikou za pětatřicet let od svého vzniku příliš nezestárla. Součástí projekce bude soutěž o knižní předlohu od nakladatelství Carcosa,“ láká Filip Linhart z Aerofilms.

„Sadomasochisty ze záhrobí vystřídá Šílený Bůh – osmdesátiminutová erupce chorobných fantazií je zároveň milostným vyznáním analogovým speciálním efektům a animaci od velmistra oboru a držitele Oscara Phila Tippetta, který je podepsán pod stop motion efekty filmů jako Star Wars, RoboCop, Jurský Park či Hvězdná pěchota,“ dodal.

S živým simultánním dabingem bude uveden Zrzavý pasažér, horor o kočičce, která uteče z laboratoře. Samozřejmě je infikovaná a smrtící. Parta studentů ji odnese na jachtu zámožného obšourníka a vypukne peklo.

Cimrman zesměšňuje práci bezpečnosti, zapsal si agent StB Arsén

Kultura

Na programu jsou také Shakespearovské sravnosti režiséra Lloyda Kaufmana, který má na svědomí i film Tromeo a Julie, a Halloween II.

„Děj prvního pokračování Carpenterovy klasiky navazuje přesně tam, kde jednička končila, a přesouvá se do nemocničního prostředí, v němž Michael Myers dostává volný prostor k nebývale kreativnímu vraždění. Celou přehlídku zakončí film Verotika. Film je jedno z nejpůvabnějších uměleckých selhání od dob nechvalně známého výronu Pokoj od Tommyho Wiseaua. Česká premiéra proběhne rovnou v podobě speciální interaktivní projekce. Vaše smysly si podmaní nejen jakostní filmová fantasmagorie, nýbrž i přidružené otrlácké kejkle v sále Aera během samotné projekce tohoto vředu světové kinematografie,“ uzavřel Linhart.

Lístky a další informace najdete na www.kinoaero.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám