Hlavní obsah

Roden a Rázlová se setkali v tragikomedii Tancuj, Matyldo

Karel Roden a Regina Rázlová se setkali při natáčení tragikomického příběhu Tancuj, Matyldo jako uzavřený exekutor a bohémská matka s alzheimerem.

Foto: Bontonfilm

Karel Roden

Článek

Matylda je barová zpěvačka, u níž propukla Alzheimerova choroba. Její syn má zcela odlišnou povahu, ale nemoc je může sblížit.

Příběh scenáristky Nataši Slavíkové a režiséra a scenáristy Petra Slavíka vznikal téměř sedm let a poukazuje na to, že nemoc nemusí být jen komplikací, ale naopak životní příležitostí.

Foto: Bontonfilm

Regina Rázlová

„Žánr tragikomedie navíc slibuje řadu nejen dramatických, ale i humorných situací. Do příběhu stárnoucí ženy a jejího odtažitého syna totiž vstupuje ještě nezodpovědný floutek, Matyldin vnuk Pavel, který se svou babičkou jedná ve stadiích pokračující nemoci stále jako se sobě rovnou. Navíc k ní má blíž než jeho táta a Matyldin syn Karel, kterému nemůže Pavel zapomenout, že ho v dětství opustil,” popsala za tvůrce Martina Reková.

„Náš příběh obsahuje motivy, jako jsou nemoc, smrt, rozpad tradičních rodinných vazeb, a jako takový sice nemůže být bezstarostnou komedií, nicméně v žádném případě nerezignujeme na diváka. Naopak. V tématu hledáme momenty naděje a životního optimismu, možnosti vlastního obohacení a díky osobní zkušenosti víme, že soužití rodiny s takto nemocným členem přináší množství komických či tragikomických situací,“ tvrdí scenáristka a producentka Nataša Slavíková a scenárista a režisér Petr Slavík.

Foto: Bontonfilm

Karel Roden ve filmu Tancuj, Matyldo

V dalších rolích se objeví Antonio Šoposki, Zuzana Kánocz a Simona Postlerová. Významnou roli ve filmu hraje i hudba. Díky ní nacházejí hlavní postavy společnou řeč. Vedle písně Waltzing Matilda zazní třeba i Dvořákova Rusalka.

Premiéra by měla být v roce 2023.

Reklama

Výběr článků

Načítám