Hlavní obsah

Mimořádná událost od režiséra Vlastníků nabízí trailer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér a scenárista Jiří Havelka se po úspěšné komedii Vlastníci pustil do Mimořádné události, příběhu o lidech uvězněných v českém motoráku, který nikdo neřídí.

Trailer filmu Mimořádná událost

 
Článek

Zápletka snímku je inspirována skutečnou událostí. Strojvedoucí musí náhle zastavit mezi poli a vlak mu sám ujede. Cestující nechápou, proč jedou špatným směrem, a hlasitě protestují. Kabina strojvedoucího je ovšem zamčená. V motoráku nastane panika. Situaci se nedaří vyřešit ani mobilem, ani křikem z oken. Když cestující rozbijou dveře kabiny strojvůdce, zjistí, že vlak nikdo neřídí.

Foto: Cinemart

Jenovéfa Boková

V novince hrají Jana Plodková, Igor Chmela, Jenovéfa Boková, Jaroslav Plesl, Alois Švehlík, Ctirad Götz, Tereza Marečková, Václav Kopta, Marie Ludvíková, Robert Mikluš, Fedir Kis, Daniel Horečný, Milan Koritjak či Beáta Mikušová. Podle ukázky vypadá Mimořádná událost jako komorní tragikomedie o skupině rozdílných lidí, kteří se hádají, ale musí spolupracovat, aby jízdu vlakem přežili.

Foto: Cinemart

Jana Plodková a Igor Chmela

„Názvem si nabíháme, ale samozřejmě doufám, že ano, že to bude pro diváky mimořádný zážitek v mnoha ohledech,“ uvedl režisér Jiří Havelka.

Jeho Vlastníci získali Ceny české filmové kritiky 2019 v kategoriích nejlepší scénář (Jiří Havelka) a nejlepší ženský herecký výkon (Tereza Ramba) a také České lvy za scénář (Jiří Havelka), ženský herecký výkon v hlavní roli (Tereza Ramba) a ženský herecký výkon ve vedlejší roli (Klára Melíšková).

Nový film Mimořádná událost má jít do kin 3. února.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám