Hlavní obsah

Jan Budař točí svůj vysněný projekt o princi, kterého vyhodí z mamahotelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec a režisér Jan Budař začíná po mnoha letech příprav natáčet pohádku Princ Mamánek. Příběh si sám napsal, hraje v něm a současně ho i režíruje.

Foto: Bontonfilm

Jan Budař

Článek

Budař hraje rozmazleného prince Ludvíka. Krále ztvární Martin Huba a královnu  Jana Nagyová, bývalá představitelka Arabely. Obhroublého průvodce hlavní postavy hraje Ondřej Vetchý a v dalších rolích se uplatní Veronika Kubařová, Vladimír Javorský nebo Boleslav Polívka.

Princ Ludvík Otomar Karel XII. je 39letý flákač, který ve všem spoléhá na maminku, královnu Ludmilu. V podstatě nic nedělá a všeho se bojí. Moudrý král Radomil mu připraví nečekaný dárek – princ se jednoho rána probudí v lese v obyčejných šatech a v doprovodu drsného rytíře Hudrovala se má vydat do světa, aby poznal, co je život.

Natáčet se bude na zámku Dětenice a později i na jižní Moravě, v Lednicko-Valtickém areálu, v Žehrovské oboře v Českém ráji nebo v kokořínských lesích.

Za kamerou bude stát Jan Malíř, kostýmy připravila návrhářka Michaela Horáčková Hořejší, o filmové masky se stará Eva Ungrová.

Rebelové Svěrák a Smoljak na chopperu. I to zachytil Petr Brukner

Kultura

„Je to pohádka o dospívání, o lásce a taky o překonání strachu ze smrti,” shrnul autor, režisér a herec Jan Budař.

Premiéra by měla být zhruba v září 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám