Hlavní obsah

Zemřel Přemek Podlaha

Praha
Aktualizováno

Populární moderátor televizních pořadů pro kutily a zahrádkáře Přemek Podlaha zemřel v úterý po dlouhé a těžké nemoci. Bylo mu 76 let.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Přemek Podlaha na snímku z roku 2012

Článek

O úmrtí informoval jeho spolupracovník Miloš Baroch. Poslední rozloučení se uskuteční 2. ledna ve 13:00 ve velké obřadní síni pražského strašnického krematoria.

Podlaha vystudoval novinářství na filozofické fakultě. Televizním divákům byl známý už od poloviny 70. let, kdy na obrazovce pravidelně uváděl Zemědělský magazín a soutěžní pořad Deset stupňů ke zlaté,  jenž obohacoval o otázky z chovatelství, pěstitelství nebo mykologie.

Největší popularitu si ale získal jako autor a moderátor populárního Receptáře, který se vysílal pod různě modifikovanými názvy už od roku 1987 nejprve v Československé televizi, později v České televizi a následně na Primě.

Receptář (na ČT Receptář nejen na neděli, na Primě Receptář prima nápadů) se stal mezi Čechy unikátním fenoménem. Národ chalupářů, zahrádkářů a domácích kutilů si jej oblíbil pro množství užitečných tipů i netradičních zlepšováků.

Podlaha pořad přes zdravotní potíže moderoval až do letošního června, pak jej nahradil Alexander Hemala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám