Hlavní obsah

V Panenském Týnci začal Open Air Festival

Právo, Jaroslav Špulák

Na letišti v Panenském Týnci na Lounsku začal ve čtvrtek odpoledne čtvrtý ročník Open Air Festivalu. Živou hudbu v zahajovací den akce, která potrvá až do časného nedělního rána, nabídla Právo Stage.

Foto: Petr Horník, Právo

Vratislav Brabenec ze skupiny Plastic People of the Universe

Článek

O půl čtvrté odstartovala festival skupina Tommy Indian. V červnu vydala své debutové album a sešli se v ní dva bývalí členové skupiny No Heroes a další výrazné osobnosti české hudební scény. Kapela nabízí rock a prvky popu a alternativních aranží.

Následující Please The Trees svým velmi syrovým alternativním rockem potvrdili, že jsou dlouhodobě jednou z nejzajímavějších kapel tuzemské rockové scény. Po nich hrající Plastic People of The Universe představili v dobré kondici i písně, které psaly českou hudební historii.

Podle programu se po nich měli představit ještě Květy, Vypsaná fixa a Real Transported Man.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Havelka, frontman kapely Please The Trees.

V úterý v noci přišla bouře

Ředitelka festivalu Marie Marková ve čtvrtek Novinkám řekla, že příprava na festivalový start nebyla lehká: „Začali jsme stavět minulý pátek, přičemž v úterý už stavby v areálu rostly rychlým tempem. V noci ale přišla divoká bouřka se silným nárazovým větrem, takže nám několik stanů poškodila. Popadaly ploty, poničila se světla, a tak jsme něco museli opravovat a stavět znovu. Dostali jsme se tak do lehkého zpoždění, což ale nebylo znát v zóně, kterou jsme otevřeli ve čtvrtek.“

Přes potíže zůstává Marková optimistkou. Předpokládá, že by na festival mohlo v následujících dvou dnech dorazit až patnáct tisíc diváků. „Zatím to ale vypadá spíš na dvanáct tisíc, bude hodně záležet na počasí. Letos bychom chtěli získat zpět důvěru těch návštěvníků, kteří loni nebyli se všemi službami spokojeni. Na to jsme kladli největší důraz. Také jsme připravili méně komerční program, který je určený i fanouškům, kteří chtějí poznat nové kapely a novou hudbu.“

V pátek Skunk Anansie, v sobotu Underworld

Hlavními hvězdami Open Air Festivalu jsou britští Skunk Anansie a Underworld. Ti první vystoupí v pátek ve 21.30 hodin na Main Stage Seznam.cz. Kromě nich se ten den představí také Cartonnage, Mandrage, Monkey Business nebo Surkin. Na Právo Stage, druhé scéně nabízející živé koncerty, se představí Marta Töpferová, Zrní nebo Umakart.

V sobotu na Main Stage Seznam.cz zahrají mimo jiné bratři Ebenové, Kava Kava, Peter Bič Project, O. Children, Tata Bojs a o půlnoci Underworld. Na Právo Stage budou k vidění pořad Na stojáka, představení Divadla Kvelb, autorské čtení Emila Hakla a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám