Hlavní obsah

V animovaném Hurvínkovi naposledy dabovala Helena Štáchová

Novinky, Stanislav Dvořák

Animovaný film Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí ukázky. Na dialozích se nedlouho před smrtí podílela i Helena Štáchová. Film vstoupí do českých kin 31. srpna.

Hurvínek a kouzelné muzeum - ukázka z filmuVideo: CinemArt

 
Článek

V animovaném filmu Hurvínek a kouzelné muzeum Spejbl pracuje jako hlídač muzea loutek, kterému hrozí zbourání. Hurvínek v tajemných prostorách muzea najde skrytý svět a také klíč, jak by bylo možné muzeum zachránit. V boji proti zlému Pánu loutek musí prokázat chytrost i odvahu.

Film vznikal s mezinárodním týmem víc než osm let pod vedením producenta a hlavního režiséra Martina Kotíka a výtvarníka Martina Zahradníka. Postavy namluvilo přes 20 českých dabérů.

Teaser k filmu HurvínekVideo: CinemArt

Film se symbolicky stal poslední dabérskou rolí nedávno zesnulé ředitelky Divadla Spejbla a Hurvínka Heleny Štáchové. „Jsem vděčný osudu, že Helenka stihla namluvit všechny dialogy Máničky i paní Kateřiny,“ vzpomíná Martin Kotík. „I když finální podobu svých postav ani celého filmu již nestihla vidět, věřím, že by byla spokojená, protože od počátku celému projektu fandila.“

„Tradice je pamětí doby, na kterou je třeba navazovat, a ne v ní ustrnout. Naše loutky vděčí za svoji oblibu u mnoha generací především tomu, že forma i obsah vyprávění se měnily spolu s časem, při zachování toho podstatného – charakterů, svébytné poetiky a jejich nadčasového humoru. Chci věřit, že diváci přijmou jistý posun ve formě vyprávění, kterou si animovaný film vyžádal,“ uvedla Štáchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám