Hlavní obsah

Televize Šlágr začne vysílat celoplošně, hrát bude dechovku a lidovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební televize Šlágr TV bude od 19. listopadu vysílat celoplošně. Pilotní projekt umožní společnost Czech Digital Group, která provozuje také třetí zemský digitální multiplex (MUX 3). V dubnu příštího roku by měla Šlágr TV přejít do ostrého provozu. Informovala o tom Veronika Jedličková z oddělení produkce Šlágr TV.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Televize Šlágr je první televizí vysílající písničky pro diváky, kteří mají rádi lidovky, dechovky, harmoniky, trampské a osvědčené šlágry. Jsme přesvědčeni, že televize Šlágr si díky propojení své programové nabídky a výhod celoplošného pozemního vysílání rozšíří řady svých diváků po celé České republice," uvedl k rozšíření vysílání jednatel Šlágr TV Karel Peterka.

Czech Digital Group bude program zaměřený na lidovou hudbu, dechovky, country a teleshopping nabízet v rámci převzatého vysílání. Šlágr TV tak nepotřebuje licenci k provozování celoplošného digitálního vysílání, což potvrdila i předsedkyně Rady pro rozhlasové a vysílání (RRTV) Kateřina Kalistová.

Televize provozovaná stejnojmennou společností se přeformátovala z lifestylové Stil TV, která v srpnu ukončila vysílání. V červenci Šlágr TV, která je projektem vydavatelství Česká Muzika, získala od RRTV licenci k provozování televizního vysílání prostřednictvím družice. Hudební televize je zároveň skrze převzaté vysílání dostupná přes kabel, kde ji v rámci programu HD nabízí UPC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám