Hlavní obsah

Ringo Starr šíří pohodu. Originální není, protože nemusí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinka ex-Beatla Ringo Starra Y Not má všechny předpoklady potěšit přinejmenším usedlejší posluchače. Obsahuje kvalitně napsané kytarové písničky, které neusilují o originální zvuk, protože to nemají zapotřebí. Ringovi i jeho fandům stačí samy o sobě.

Článek

Ringo Starr se drží zvuku 70. let a občas si odskočí o jednu dekádu dopředu (The Other Side of Liverpool). Dotýká se blues i melodického středoproudového rocku, celkově vše podřizuje chytlavé pop písničce. Album Y Not až nápadně připomíná sólové desky Joea Walshe ze 70. let, což se vysvětlí, když se podíváte do bookletu - Walsh je totiž spoluautorem desky.

Starr i Walsh mají především velmi dobrý cit pro prosté melodie a Starr je zpívá věrohodně a nepříliš složitě. Dokáže zaujmout, i když není nijak fantasticky hlasově vybaven. To si zřejmě uvědomuje, a chytře zařadil i jeden duet s hlasově mnohem výraznější Joss Stoneovou, která desce dodává mladý elán (Whos Your Daddy).

Mile působí krátká kytarová sóla a hammondky dotvářející stylové pozadí. Starr používá jen funkční nápady, deska je tak zaranžována staromilsky, ale citlivě a přesně.

Celkové hodnocení: 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám