Hlavní obsah

Rada Českého rozhlasu schválila odměnu řediteli 480 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada Českého rozhlasu na svém veřejném zasedání v Ústí nad Labem schválila generálnímu řediteli Peteru Duhanovi odměnu za druhé pololetí loňského roku ve výši 480 000 korun. Je to nejvyšší možná odměna. Částka odpovídá trojnásobku jeho měsíčního platu. Za první pololetí měl odměnu 456 000 korun. Ředitel uvedl, že část peněz použije na dobročinné účely.

Článek

Generální ředitel má podle schváleného usnesení nárok na odměnu po splnění čtyř kritérií, které mají různou váhu. Mezi ně patří podmínka dodržování Kodexu a Statusu ČRo, dodržování usnesení rady, dosažení podílu Českého rozhlasu na trhu 21,5 procenta a dodržování časového harmonogramu restrukturalizace. „Nic z toho nebylo porušeno. Naopak, podíl na trhu je ještě vyšší, a to 21,8 procenta,” uvedl předseda rady Tomáš Ratiborský.

Za první pololetí loňského roku Duhan dostal odměnu 456 000 korun. Rada při jejím stanovení tehdy přistoupila ke snížení o pět procent z maximálních možných 480 000 korun, což zdůvodnila protiprávním hospodařením v ostravském studiu, kvůli kterému byl loni v únoru odvolán šéf ČRo Ostrava Igor Horváth.

Reklama

Výběr článků

Načítám