Hlavní obsah

Pink Floyd plánují turné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská skupina Pink Floyd podle deníku News Of The World vyrazí příští rok na turné v klasickém složení. V něm se soubor letos poprvé po 24 letech objevil 2. července na benefičním koncertu Live 8, zpočátku ovšem rezolutně popíral všechny spekulace o možném turné.

Článek

Baskytarista Roger Water se se zbylými třemi členy souboru kytaristou Davide Gilmourem, hráčem na klávesy Richardem Wrightem a bubeníkem Nickem Masonem dokonce soudil. Nechtěl, aby trojice vystupovala pod jménem skupiny, ale neuspěl. 

Vystoupení na Live 8 mělo být výjimečnou událostí, po něm však Roger Waters uvedl, že "něco svázaného s politikou nebo charitou" by zase mohlo dát Pink Floyd dohromady. Dodal k tomu: "Doufám, že k tomu dojde, bylo to víc než dobré. Když by se objevila nějaká skutečně výjimečná příležitost, dokonce si dovedu představit, že bychom znovu hráli Dark Side Of The Moon. Bylo by fajn ji slyšet znovu."

Společné vystoupení na Live 8 totiž Waterse uspokojilo: "Bylo to velmi vzrušující být na pódiu s Davem, Nickem a Rickem. Cítil jsem se uvolněný a šťastný, že nám byla dána tato příležitost ukázat staré věci, i když jsme spolu měli v minulosti problémy."

Skupina se nakonec rozhodla uspořádat turné, za které inkasuje 130 miliónů liber. Mělo by vyvrcholit v Londýně, ovšem termíny ještě nejsou známé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám