Hlavní obsah

Pavel Liška: Toník ze Štěstí se hrál dobře

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní mužskou roli v novém filmu Bohdana Slámy Štěstí, který přišel do kin 15. září, ztvárnil Pavel Liška. Ve filmu se sešel s Aňou Geislerovou a Tatianou Vilhelmovou, s nimiž se před lety potkal už v Gedeonově Návratu idiota. I tentokrát hraje hodné kluka, Toníka, který se snaží pomáhat ostatním, aniž by za to něco žádal.

Článek

Jak se vám takovéto postavy hrají? 

Každá postava je jiná, vždycky vychází ze scénáře. Hodný byl především František z Návratu idiota, Toník je dobrý člověk. Hrál se dobře, protože jsem o něm toho moc věděl, rok jsem se na natáčení připravoval, scházeli jsme se Bohdanem a probírali jsme příběh i postavu.

Proměňoval se během té doby Toník?

Ne postava se neměnila, měnil se jen příběh. Když se objevily náznaky toho, že by se měnila postava, tak jsem se tomu bránil, protože jsem Toníka už znal.

Nevadilo vám, že se příběh měnil?

U Bohdana jsem na to zvyklý. Když jsme se dostali dál a příběh se začal měnit, neznásilňoval ho a nechal ho plynout. Bohdan ale musí mít producenta, který přijme, jakým způsobem pracuje,  že část materiálu, co se natočí, se nakonec nepoužije.

Hrajete i v divadle. Čemu dáváte přednost?

Každé má své kouzlo, v divadle se dá za dvě hodiny přehrát celý příběh , ale není to trvalé. Film si zase můžete dát do šuplíku.

Jaké role upřednostňujete?

Mám na role štěstí, kdybych si ji mě vysnít, tak bych si ve své fantazii tak krásné nevysnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Push up Na zábradlí nezvedá prsa

Také v Česku je nyní hojně frekventovaná tvrdá, tzv. cool dramatika. Její gesta nejsou ale v pravém slova smyslu společenským protestem. Střídá ji linie...

Liškův idiot Myškin dostal publikum

Neuvěřitelné stalo se skutkem. Brněnská Husa, políbená ztraceným synem Vladimírem, rozkvetla. Diváci byli premiérou Kníže Myškin je idiot zasaženi tak,...

Slámovo Štěstí bude mít premiéru v Torontu

Nový film Bohdana Slámy Štěstí bude uveden v tuzemských kinech 15. září. Světová premiéra ho však čeká ještě o tři dny dříve na nesoutěžním mezinárodním...

Výběr článků

Načítám