Hlavní obsah

Obraz kubisty Grise vydražili za miliardu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Aukční síň Christie’s v úterý v Londýně v rámci své pravidelné aukce impresionistického a moderního umění vydražila obraz kubisty Juana Grise s názvem Zátiší a károvaný ubrus za 34,8 miliónu liber (takřka 1,2 miliardy korun). V dražbě nechyběla ani díla mistrů, jako jsou Pablo Picasso, Vincent Van Gogh nebo Lucian Freud.

Foto: Christie's

Juan Gris: Zátiší a károvaný ubrus (detail)

Článek

Za téměř 16,9 miliónu liber (562 miliónů korun) se prodal Picassův obraz Žena v tureckém oděvu v křesle, který měl odhadní cenu až 20 miliónů liber (670 miliónů korun).

Christie’s na poslední chvíli zrušila dražbu, na které se dnes večer mělo prodávat 85 pláten španělského mistra Joana Miróa patřící Portugalsku. Svůj krok síň zdůvodnila nejasnou situací v důsledku soudní pře mezi portugalskými úřady a opozicí, která je proti prodeji kolekce. Její celková hodnota se odhaduje na 30 miliónů liber (996 miliónů Kč). Lisabon si chce prodejem vylepšit svůj státní rozpočet.

Reklama

Výběr článků

Načítám