Hlavní obsah

Nová DVD: Hobit: Bitva pěti armád, Blbý a blbější, Příběh Marie a Železná srdce

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci Hobita se tento týden dočkají závěrečné části, Bitvy pěti armád. Fanoušci Blbýho a blbějšího zase návratu této dvojice. Francouzský Příběh Marie vypráví o dívce, která se naučila normálně žít, ač byla od narození slepá a hluchá. Válečnému filmu Železná srdce velí Brad Pitt.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 16. týden

Článek

Hobit: Bitva pěti armád

Nová DVD

Bilbo Pytlíkovi, Thorinu Pavézovi a trpaslíkům se v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast. Ale rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na Jezerní město. Thorin obětuje v posedlosti pokladem přátelství i čest. To dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. A Sauron, o jehož krocích nikdo kromě čaroděje Gandalfa nic netuší, tajně vyslal obrovskou armádu Skřetů, aby zaútočila na Osamělou horu.

Hobit: Bitva pěti armád, USA/Nový Zéland 2014, fantasy, 144 min., režie: Peter Jackson, hrají: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage a další.

Návrat blbýho a blbějšího

Nová DVD

Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, se dozví, že neznámo kde žije jeho dcera, a musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křižují Ameriku v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích…

Blbý a blbější, USA 2014, komedie, 109 min., režie: Bobby a Peter Farrelly, hrají: Jim Carrey, Jeff Daniels, Kathleen Turnerová, Bill Muray a další.

Příběh Marie

Nová DVD

Marie Heurtinová se narodila na konci 19. století nevidomá a neslyšící a ani ve čtrnácti letech nebyla schopná komunikovat s okolím. Její otec ji ze zoufalství nakonec odvezl do ústavu, kde se jí ujala mladá řádová sestra Marguerite a po velkých těžkostech ji naučila vlastní znakovou řeč založenou na dotycích rukou. Díky tomu se později Marie naučila Braillovo písmo, psát na stroji, šít, plést, učila se dějepis, zeměpis a stala se z ní půvabná mladá žena.

Příběh Marie, Francie 2014, životopisný, 95 min., režie: Jean-Pierre Améris, hrají: Isabelle Carréová, Ariana Rivoireová, Gilles Treton a další.

Železná srdce

Nová DVD

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy, velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele a zaútočit na samotné srdce nacistického Německa.

Železná srdce, USA 2014, válečný, 135 min., režie: David Ayer, hrají: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman a další.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám