Hlavní obsah

Norah Jones se vrací s deskou Pick Me Up Off The Floor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka a hudebnice Norah Jones vydává řadové studiové album Pick Me Up Off The Floor. Připravila 11 nových songů.

Foto: Universal

Norah Jones

Článek

Zpěvačka tvrdí, že nové album nahrávat nechtěla, zkoušela jen různé nápady s neustále se měnícími spolupracovníky a vznikla rozmanitá série singlů.

Pick Me Up Off The Floor má být těžší album, v textech rozebírá ztráty a temné nálady, ze kterých ale vyjde i světlo.

„Každé sezení jsem vytvořila nějakou píseň, kterou jsem ale nikdy nevydala. V průběhu těch dvou let se nějak sesbíraly a vzniklo z nich album. Byla jsem do nich opravdu zamilovaná, poslouchala jsem je pořád, i když jsem venčila psa. Písně mi zůstaly trčet v hlavě a já jsem si uvědomila, že všemi prochází nějaká surrealistická nit. Připadá mi to jako horečnatý sen odehrávající se někde bezi Bohem, ďáblem, srdcem, zemí, planetou a mnou,“ řekla Norah.

HBO stáhlo film Jih proti severu, podle firmy je rasistický

Film

Jedenáct písní podle ní představuje cestu. Připomínají děs, ale zároveň blížící se naději. Norah v nich dosahuje míru, kdy přijímá, že existují věci, které nelze ovlivnit a vyjadřuje vděčnost za dobro, kterého se nám dostává.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám