Hlavní obsah

Na Svět knihy dorazí Robin Cook i Michal Viewegh

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletrh a festival literatury Svět knihy Praha proběhne od 10. do 13. května na výstavišti v Holešovicích. Promluví tam americký autor thrillerů Robin Cook, svou novinku představí i Michal Viewegh a dánský spisovatel Meik Wiking. Komiks mohou čtenáři probrat s Janem Novákem a Jaromírem 99.

Foto: Profimedia.cz

Robin Cook

Článek

Robin Cook se proslavil thrillery z lékařského prostředí. Ve své ordinaci v Bostonu napsal už v roce 1977 román Kóma, kterým prorazil a který byl později i zfilmován. Jeho příběhy pravidelně vycházejí v českých překladech.

Michal Viewegh uvede na veletrhu novinku Muž a žena, kde opět s ironií pitvá narušené rodinné vztahy, letitá traumata, rodičovství, rozvody a rozchody. Dánský autor Meik Wiking se zabývá především tím, jak hledat a najít štěstí. U nás vyšly třeba knížky Hygge a Lykke. Stejnému tématu se věnuje i výstava Spokojení Dánové na terase Průmyslového paláce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Spisovatel Michal Viewegh.

Veletrh navštíví také Bára Nesvadbová, Irena Obermannová, Pavel Kohout, Ivan Klíma, Ivan Kraus či Erik Tabery a spousta dalších.

Historik Pavel Kosatík přijede s novou knihou o první dámě Olze Havlové a Jaromír Švejdík alias Jaromír 99 na veletrhu promluví o připravovaném komiksu s příběhem bratrů Mašínů, kteří se vybaveni pouze pistolemi v padesátých letech prostříleli z komunistického Československa na Západ. Nedokázala je chytit celá východoněmecká policie ani českoslovenští pohraničníci. Na komiksu pracuje Švejdík spolu s Janem Novákem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám