Hlavní obsah

Na Open Air Festival dorazili Skunk Anansie

Právo, Jaroslav Špulák

V Panenském Týnci na Lounsku začal v pátek odpoledne druhý den čtvrtého ročníku Open Air Festivalu. Odpoledne vytrvale pršelo, přítomní diváci se dali počítat na stovky a do areálu dorazila hlavní hvězda páteční noci, britská skupina Skunk Anansie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapela Skunk Anansie na tiskové konferenci před vystoupením na Open Air Festivalu u Panenského Týnce.

Článek

Odpoledne přijela do Slaného, kde si v hotelu odpočinula, a poté se přesunula na tiskovou konferenci, která se konala přímo v areálu festivalu. Na otázku Práva, proč se v roce 2008 dali muzikanti po osmileté pauze a završení velice úspěšného období v devadesátých letech opět dohromady, odpověděla zpěvačka Skin.

"Nerozešli jsme se předtím ve zlém. A i když by vám každý psycholog odpověděl, že jednou ukončený vztah by se neměl obnovovat, my na tom neviděli nic špatného. Máme se rádi a chceme společně fungovat i na pódiu," řekla.

Zavzpomínala také na zážitky z podobných akcí. "Letos jsme například odehráli krásné koncerty v Chicagu nebo nedávno v Budapešti na festivalu Sziget. V roce 2011 jsme naopak vystupovali na festivalu, kde se zřítilo pódium. To nebyl nejlepší zážitek, který nás mohl potkat. Myslím si ale, že nezapomenutelný bude dnešní koncert na Open Air Festivalu. Pokud bude pršet, budeme hrát v dešti opravdu po dlouhé době," řekla Skin.

Do České republiky už dorazila i další zahraniční festivalové hvězda, kapela Underworld. V pátek pobývala v Praze a prohlížela si město. Na festivalu vystoupí o půlnoci ze soboty na neděli.

Déšť odehnal diváky

Na Open Air Festivalu dnes odpoledne pršelo, a tak na koncertech skupin Midi lidi, Cartonnage nebo Mandrage pod pódiem Main Stage Seznam.cz moc lidí nebylo. Na kryté Právo Stage vystoupili například Marta Töpferová nebo projekt Piano Mikoláše Růžičky.

Večer by podle předpovědi počasí mělo přestat pršet, takže lze očekávat, že se na koncerty Monkey Business nebo Skunk Anansie další lidé sejdou. V Právo Stage večer zahrají například Zrní nebo Umakart.

V sobotu se na festivalu Kromě Underworld představí Bratři Ebenové, Kava Kava, Peter Bič Project, O. Children nebo Tata Bojs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám