Hlavní obsah

Na internetu je ukázka z novinky ex-frontmana Led Zeppelin

Novinky, Stanislav Dvořák

Deska nového projektu Roberta Planta Band of Joy vyjde až v září, ale už teď je na internetu singl Angel Dance, který vykazuje typické zepelínovské znaky i souvislost s úspěšným a cenami ověšeným albem Raising Sand, které Plant natočil s Alison Kraussovou.

Článek

Album bude kromě singlu Angel Dance obsahovat třeba coververzi zesnulého country-folkového barda Townese Van Zandta Harms Swift Way a spirituál Satan, Your Kingdom Must Come Down. Vyjde 14. září u Rounder Records.

Název Band of Joy původně patřil britské skupině, ve které působil Plant a John Bonham ještě před Led Zeppelin. Sestavě se moc nedařilo, několikrát se rozpadla, v roce 1968 natočila demo, ale nahrávací společnosti neměly zájem. Pak definitivně skončili a Plant s Bonhamem se hned na to spojili s Jimmym Pagem a založili Led Zeppelin.

Noví Band of Joy jsou oproti původní sestavě americkou skupinou. Na kytaru hraje zkušený Buddy Miller (hrál s Plantem na turné Raising Sand, dále spolupracoval s Lindou Ronstadtovou, Stevem Earlem, Emmylou Harrisovou atd.), na bicí Marco Giovino a na basu Byron House.

Nahrávání, které probíhalo v zimě, ale nešlo ani zdaleka hladce. První verze, které si Plant odvezl domů k poslechu, ho prý nudily. Po Vánocích pozval do studia zpěvačku Patty Griffinovou a řadu věcí přepracovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám