Hlavní obsah

Milionář se v nejbližší době vysílat nebude, Preiss skončil

PRAHA

Soutěž Chcete být milionářem?, se v nejbližší době na obrazovky nevrátí. Nova, která vlastní licenci, však počítá, že v budoucnu soutěž bude opět vysílat. Moderovat ji však nebude Martin Preiss. V pátek to potvrdila mluvčí Novy Veronika Šmítková.

Foto: archiv hradu

Nejvýše položený královský hrad

Článek

"S Martinem Preissem pro další pokračování Milionáře nepočítáme, protože není určeno, kdy se Milionář na obrazovku vrátí a my ho nechceme blokovat v tom, aby přijímal jiné nabídky. Pro další pokračování budeme hledat nového moderátora." Ke způsobu moderování nevyjádřila žádné výhrady: "Myslíme si, že Martin Preiss odvedl dobrou práci."

Termín, kdy se Milionář bude opět vysílat, neuvedla, řekla jen, že nyní jeho návrat není aktuální: "V současné době vysíláme soutěž 1 proti 100, která je úspěšná a my jsme kvůli divákům chtěli zachovat její vysílání 2 x týdně. S dalším pokračováním Milionáře počítáme, Nova má na soutěž licenci."  

Ještě v říjnu přitom dramaturgyně pořadu Miroslava Adamová uváděla, že výměnu moderátora Martina Preisse neplánuje a obě soutěže by se po tříměsíční pauze, vynucené licenčními podmínkami, měly vysílat současně. Reagovala tak na tvrzení Blesku, že Nova chce vyměnit moderátora soutěže a uvažuje o návratu Vladimíra Čecha.

Brzký návrat však nebyl nutný. "Majitel licence požadoval minimálně 3 měsíční pauzu ve vysílání pořadu s tím, že může být delší," uvedla Šmítková.  

Soutěž zmizela z obrazovek na konci září. Už delší dobu o ni zájem diváků klesal. Jejich úbytek vedl v září 2003 k výměně Čecha za Preisse, který načas sledovanost zvedl, ale ne na původní hodnoty.

Reklama

Související témata:

Související články

Martin Preiss převezme po Čechovi Milionáře

Novým moderátorem pořadu Chcete být milionářem? na TV Nova bude od poloviny října, počínaje 301. pokračováním, herec Martin Preiss, který vystřídá dosavadního...

Milionář s Preissem zajímal polovinu diváků

Sázka na nového moderátora soutěže Chcete být milionářem? Nově vyšla. Jak si povede Martin Preiss zajímalo polovinu z diváků nad 15 let, kteří se v úterý večer...

Výběr článků

Načítám