Hlavní obsah

Krimi série s Rodenem, Hádkem či Čermákem na ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Záplavu krimi seriálů, historických seriálů i jeden komediální připravuje letos Česká televize. Raritou je první licenční spin-off z dílny ČT - na převzatý formát Doktor Martin naváže Strážmistr Topinka.

Foto: Česká televize

Hynek Čermák alias major Kuneš

Článek

Kriminální minisérie Princip slasti láká na jména jako Karel Roden, Kryštof Hádek, Aňa Geislerová, Martin Finger a Marek Taclík. Vznikala v koprodukci s Polskem a Ukrajinou. Příběh začíná v Oděse, kde se najde tělo mrtvé ženy. Části těla se najdou i ve Varšavě a v Praze. To donutí tři vyšetřovatele z různých zemí ke spolupráci.

Další kriminálka se jmenuje Sever a hlavní roli dostal Jiří Mádl. „Uniforma mi jistě slušet bude. Ten seriál stojí na postavě mladého tatínka, který se jmenuje Svoboda. Celý život ho láká rozplétat záhady a pak se připlete k vraždě mladé holky a to ho nepustí, potom se dá k policii,“ řekl Mádl, podle nějž je postava tak trochu Mirek Dušín.

Další řadou pokračuje také tradiční seriál První republika.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ráda odbíhám od herectví k hudbě a psaní textů,“ svěřila se mladá umělkyně.

„Eliška je o rok starší, je stále studentkou medicíny čekají ji závěrečné zkoušky. Je stále se svým manželem Vojtou a hodně do toho zasahuje, že zemřela Klára, maminka. Všichni to řeší a ona se je snaží stmelit,“ popsala herečka Brigita Cmuntová.

Velmi slibně vypadá komediální seriál Miroslava Krobota a Ondřeje Hübla Zkáza Dejvického divadla.

A vrací se Kuneš

Viktor Tauš točí krimi Nelegál z prostředí drogové mafie. Hlavní postavou je informátor, kterého postupně podezírá mafie i policie. Za historickou krimi se dají označit Zločiny velké Prahy režiséra Jaroslava Brabce. Příběh se odehrává ve dvacátých letech a hrají v něm Jaroslav Plesl, Jiří Langmajer, Eva Josefíková nebo Ingrid Timková.

V sérii Rapl 2 se vrací starý známý major Kuneš v podání Hynka Čermáka. Z Jáchymova se kriminalista přesunul do Ústí nad Labem.

Třetí řadou má pokračovat také Labyrint Jiřího Stracha.

Reklama

Výběr článků

Načítám