Hlavní obsah

Jarek Nohavica zpívá o Bazalech prodaných za „pár blbých korun“

Právo, Aleš Honus

Písničkář Jaromír Nohavica, který je velkým fanouškem ostravského Baníku, složil o svém oblíbeném fotbalovém klubu novou píseň. Tentokrát ovšem nejde o tak veselou písničku jako jeho legendární Fotbal, protože inspirací pro její vznik byl prodej fotbalového stadiónu Bazaly novému majiteli.

Článek

Nová píseň nazvaná Bazaly doplňuje sérii zpívaných fejetonů na aktuální téma, které písničkář zveřejňuje na svých internetových stránkách. „Bazaly Bazaly, rubané do skály, na kopci nad městem, byly ste, už neste,“ zpívá Nohavica na smutnou melodii za doprovodu kytary a harmoniky.

Ve druhé sloce své nové tzv. virtuálky pak vyjadřuje obavu většiny ostravských fanoušků, že prodej Bazalů znamená definitivní konec fotbalu ve Slezské Ostravě. „Včera vás prodali za blbých pár korun, už nikdy nepudu vstříc svému osudu přes řeku nahoru,“ zpívá Nohavica.

Ostravský stadión Bazaly před několika dny koupila společnosti SMK Reality Invest za dosud neupřesněnou částku. Jak se změna vlastníka projeví na chodu fotbalového celku, se zatím zcela přesně neví. Jisté ale je, že stadión s kapacitou 18 tisíc diváků příští rok v létě přestane splňovat požadavky svazového projektu Stadióny 2012 a fotbalisty čeká nejspíš stěhování na Městský stadión ve Vítkovicích.

Majitel klubu Tomáš Petera se však nechal slyšet, že prodej stadiónu ještě nemusí znamenat definitivní konec fotbalu na Bazalech a prvoligové zápasy by se tam snad někdy mohly vrátit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám