Hlavní obsah

Finská Apocalyptica zahraje dva bloky skladeb Metalliky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Finský soubor Apocalyptica připomíná na loni zahájeném turné dvacet let, které uplynuly od vydání jejího debutu Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos. O víkendu vystoupí třikrát v pražském Foru, přičemž koncerty budou jen z písní americké thrashové legendy.

Foto: Novinky

Koncert Apocalyptiky na pražské Finlandia Midnight Sun Party 2009.

Článek

V první půlce večera zazní jen písně z průlomového debutu Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos a to na čtyři violoncella, když se k hráčům Eickovi Toppinenovi, Perttuovi Kivilaaksovi, Paavu Lötjönenovi přidá ještě čtvrtý Antero Manninen, který toto album s Apocalyptikou před jednadvaceti lety nahrával.

Zazní slavné úpravy skladeb Enter Sandman. Master of Puppets, Unforgiven i Creeping Death a to ve stejném pořádku, jako jsou na desce, uvedla pořádající agentura 10:15.

Po dvacetiminutové pauze Manninena vystřídá bubeník Mikko Sirén a skupina bude hrát další skladby Metalliky, které zpracovala později, mezi jinými Fade to Black, Battery a Seek And Destroy. Na One by mělo dojít v přídavku. Zaznít má osmnáct písní.

Oba pražské večerní koncerty jsou vyprodány, stejně jako vystoupení ve Zlíně 19. února. Lístky zbývají jen na nedělní odpolední koncert, začínající ve dvě hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám