Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zahradnictví: Dezertér, Wind River, Amityville: Probuzení a Máma z basy

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin jde druhá část trilogie Petra Jarchovského a Jana Hřebejka Zahradnictví: Dezertér. Diváckou cenu Práva dostalo na karlovarském festivalu dobrodružné drama Wind River. Milovníkům hororů je určeno pokračování série Amityville: Probuzení. Český dokument o vězeňském projektu má název Máma z basy.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Zahradnictví: Dezertér

Trailer k filmu Zahradnictví: DezertérVideo: Cinemart

Majitel noblesního kadeřnického salonu Valentino v centru Prahy Otto Bock a jeho rodina se po válečných útrapách vracejí do rodinného podniku. Všichni s ohromným úsilím realizují svůj sen, jenže přichází zlom po únorovém komunistickém puči. Ottova firma je vyvlastněna státem a jemu se podruhé v životě rozpadá svět. Tentokrát jsou však důsledky fatální…

Zahradnictví: Dezertér, Česko/Slovensko/Polsko 2017, tragikomedie, 115 min., režie: Jan Hřebejk, hrají: Jiří Macháček, Gabriela Míčová, Klára Melíšková, Aňa Geislerová, Martin Finger a další.

Wind River

Upoutávka na film Wind RiverVideo: Falcon

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která přijíždí do odlehlé indiánské rezervace Wind River zcela nepřipravená. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti...

Amityville: Probuzení

Upoutávka na film Amityville: Probuzení Video: CinemArt

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Potřebují ušetřit peníze - Jamesovi, který je v kómatu, chtějí zaplatit nákladnou zdravotní péči. Když se ale James začne zázračně uzdravovat, v domě se začnou dít další nadpřirozené jevy, a ty už nejsou tak radostné.

Amityville: Probuzení, USA 2017, horor, 85 min., režie: Franck Khalfoun, hrají: Jennifer Jason Leighová, Bella Thorneová, Cameron Monaghan, Thomas Mann a další.

Máma z basy

Foto: Česká televize

Máma z basy

Vedení ženské věznice ve Světlé nad Sázavou se rozhodlo pro sociální experiment – vybudovat specializované oddělení, do kterého budou moci nastoupit výkon trestu matky i se svými dětmi a jejich hlavní denní náplní bude pečovat o děti. Projekt existuje od roku 2002,  jeho základní myšlenka vychází z toho, že mateřské pouto může být jednou z nejsilnějších motivací k lepšímu a zodpovědnějšímu životu.

Máma z basy, Česko 2017, dokument, scénář a režie: Veronika Jonášová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám