Hlavní obsah

Filmové premiéry: Krásno, Blízko od sebe, Cizí oběd, Jack Ryan: V utajení a Já Frankenstein

Právo, Věra Míšková

Herec a divadelní režisér Ondřej Sokol natočil černou komedii Krásno. Rodinné vztahy se odkrývají až na dřeň ve filmu Blízko od sebe. Film Cizí oběd nabízí příběh zatoulaného oběda, který propojí půvabnou Ilu s posmutnělým Saajanem, jemuž důchod právě klepe na dveře. Novou podobu má agent ve filmu Jack Ryan: V utajení. Pro milovníky hororů je tu film Já, Frankenstein.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 5. týden

Článek

Krásno

Upoutávka na film KrásnoVideo: Bontonfilm

Dva muži, Adam a Michal, přijíždějí z Prahy do rodného Šumperka, aby vzali spravedlnost do svých rukou. Michalova matka před několika lety zemřela, nyní je mrtvý i jeho otec, a Michal je přesvědčen, že za matčinou smrtí stojí otcova druhá žena.

Krásno, ČR 2014, komedie, 119 min., režie: Ondřej Sokol, hrají: Ondřej Sokol, Martin Finger, Jana Krausová, David Matásek a další.

Blízko od sebe

Upoutávka na film Blízko od sebeVideo: Bontonfilm

Rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na otcův pohřeb. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o svatbě...

Blízko od sebe, USA 2013, drama, 121 min., režie: John Wells, hrají: Meryl Streepová, Julia Robertsová, Ewan McGregor a další.

Cizí oběd

Upoutávka na film Cizí obědVideo: Aerofilms

Už 120 let posílají ženy v Bombaji svým manželům do práce obědy v kastrůlkách prostřednictvím pozoruhodné sítě poslíčků. Vědci z Harvardovy univerzity tento dokonalý doručovací systém analyzovali a dospěli k závěru, že na špatnou adresu doputuje jen jeden z miliónu obědů. A právě tento ojedinělý zatoulaný oběd svede dohromady osudy dvou lidí.

Cizí oběd, Indie/Francie/Německo 2013, romantický, 104 min., režie: Ritesh Batra, hrají: Irrfan Khan, Nimrat Kaur a další.

Jack Ryan: V utajení

Upoutávka na film Jack Ryan: V utajeníVideo: CinemArt

Jack Ryan patří do elitní ligy tajných agentů, kteří zachraňují svět. Na plátně se objevil už čtyřikrát (Hon na ponorku, Vysoká hra patriotů, Jasné nebezpečí, Nejhorší obavy). jeho nynější dobrodružství začíná ve chvíli, kdy zachytí nestandardní operaci provedenou ruským finančním gigantem. Je vyslán do Moskvy, aby zjistil, co se děje. Hned po příletu se musí proměnit v akčního hrdinu se vším všudy...

Jack Ryan: V utajení, USA 2014, thriller, 100 min., režie: Kenneth Branagh, hrají: Chris Pine, Keira Knightleyová, KevinCostner, Kenneth Branagh, Colm Feore a další.

Já, Frankenstein

Upoutávka na film Já, FrankensteinVideo: A-Company CZ

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum, kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Já, Frankenstein, USA 2013, akční/ sci-fi, 92 min., režie: Stuart Beattie, hrají: Aaron Eckhart, Yvonne Strahovski, Bill Nighy, Miranda Otto, Socratis Otto a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám