Hlavní obsah

Festival v pražských ulicích. Beatboxové blues, Aneta i chlapík, co připomíná Hendrixe

Novinky, Stanislav Dvořák

Multižánrový festival Praha žije hudbou obsadí metropoli od čtvrtka 7. do soboty 9. června. Přes 200 zahraničních i domácích umělců vystoupí na veřejných místech a zcela zdarma.

Foto: prahazijehudbou.cz

Heymoonshaker

Článek

Na programu jsou třeba britští Heymoonshaker, dvojice, která si libuje v experimentech s blues a beatboxem, zajímavý retro kytarový busker Lewis Floyd Henry nebo irská multiinstrumentalistka Roe. Z mnoha českých hudebníků uveďme například Anetu Langerovou či Indyho & Wiche + LA4.

Celý festival zahájí ve čtvrtek v 18:30 na piazzettě Národního divadla speciální vystoupení novocirkusového souboru Cirk La Putyka, které připravil exkluzivně pro festival Praha žije hudbou 2018. V 19:20 po performanci dua Hand to Violin vyrazí do ulic tradiční Průvod za busking.

V pátek se hlavní dění přesune na Smíchov k pivovaru, kde od 15:45 vystoupí skupina Infinity, dále indierockoví I Love You Honey Bunny, hiphopoví Shizzle Orchestra, Indy & Wich + LA4 a na závěr James Cole.

Sobota bude patřit na Klárově od 13:00 Anetě Langerové, AIKO nebo Cirkus Brothers a jejich disko-balkánské dechovce.

Večer pak vystoupí britští hosté, třeba talentovaný kytarista Lewis Floyd Henry, jenž trochu připomíná Jimiho Hendrixe, a originální londýnští Heymoonshaker.

Divadelní program se koná na piazzettě Národního divadla. Představí se soubory Spitfire Company, VerTeDance nebo Studio DAMÚZA. Kompletní program festivalu Praha žije hudbou je na webových stránkách www.prahazijehudbou.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám