Hlavní obsah

Dream Theater zaburácí 30. června v pražské Tesla Aréně

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina Dream Theater, pohybující se mezi klasickým rockem a metalem, navštíví 30. června Tesla Arénu v Praze. Během koncertu má představit i nové řadové album.

Článek

Historie rockového kvintetu Dream Theater sahá do 80. let, kdy Mike Portnoy, John Myung a John Petrucci studovali v Berklee. Tam natočili první demo ještě pod názvem Majesty. Později přibrali nového zpěváka a klávesáka a v roce 1989 vydali první album When Dream and Day Unite. Po tomto albu vyměnili frontmana za Jamese LaBrieho, který s nimi vystupuje dodnes. Ke změně došlo i na postu klávesáka.

Včetně živých alb a Best of mají už dnes na kontě šestnáct oficiálních alb a v Praze chtějí v rámci letního evropského turné představit další řadovou desku. Na dosud bezejmenné novince  skupina pracuje od loňského října a na celosvětový trh by ji měla uvést počátkem června.

Produkuje ji bubeník Mike Portnoy a kytarista John Petrucci, mixu se ujme Paul Northfield, který je známý pro spolupráci s celou řadou rockových veličin (Marilyn Manson, Ozzyho Osbourne,  Suicidal Tendencies).

Na evropské turné Dream Theater vyjedou 6. června ze švédského festivalu ve Solvesborgu a skončí 3. července na Kaliakra rock festivalu v Bulharsku. Během tohoto měsíce kapela odehraje celkem sedmnáct koncertů.

Lístky jsou k dostání v síti Ticketportal ve čtyřech cenových kategoriích od 795,- Kč (stání na ploše) až po 1500,- Kč za VIP místa na tribunách.

Reklama

Výběr článků

Načítám