Hlavní obsah

Dramox uvádí Cyrana s Hofmannem, Krále Leara i Amundsena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové záznamy divadelních představení uvádí platforma Dramox. Mimo jiné i oblíbeného Cyrana v adaptaci Divadla v Celetné s Martinem Hofmannem nebo britského Krále Leara.

Foto: Dramox

Cyrano v adaptaci Divadla v Celetné (Martin Hofmann)

Článek

Dramox funguje na principu předplatného a nabízí přes 200 záznamů divadelních představení. Sekci Dramox Originals věnuje prestižním inscenacím českých divadel.

„Ztracený svět pojednává o dobrodružství z hlubin tajemného pralesa, který je plný divokých a nebezpečných prehistorických zvířat. Napínavou podívanou pro děti i rodiče připravilo Jihočeské divadlo. Díky Dramox Originals si můžou diváci i doma dopřát unikátní zážitek z otáčivého hlediště v Českém Krumlově,“ poznamenala za Dramox Denisa Morgensteinová.

Dramatizaci románu Kateřiny Tučkové Žítkovské bohyně natočil Dramox ve Východočeském divadle Pardubice. Žítková je oblast u slovenských hranic. Podle legendy v této krajině žily ženy s nadpřirozenými schopnostmi. Uměly léčit, věštit, ale také zaříkávat a škodit. Dora Idesová se snaží proniknout do světa tajemných tradic a rituálů a její pátrání se prolíná s vlastním sebepoznáním.

Pohled na Slovensko

Představení Král Lear s Colmem Feorem, známým ze seriálu Dům z karet, je v původním znění s titulky. Od Divadla Drak z Hradce Králové přibude inscenace Amundsen kontra Scott o tragickém dobrodružství polárníka Roberta F. Scotta. Příběh pro děti se stínovými loutkami představuje neúspěch jako hrdinství.

Další hry pocházejí ze Slovenského národního divadla. V inscenaci o Komenském Labyrinty a raje Jána Amosa exceluje Martin Huba. Další inscenace mapuje život slovenského národního obrozence Ľudovíta Štúra. Na pozadí dramatických událostí revolučního roku 1848 zkoumá inscenace povahu slovenské národní identity.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám