Hlavní obsah

Do Prahy přijede písničkář Rodriguez, kterého proslavil oscarový film

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký folk-rockový písničkář Rodriguez, který vystupoval koncem šedesátých let a po dlouhé pauze se vrátil i díky filmu Pátrání po Sugar Manovi, vystoupí poprvé 11. července v sále pražského Fora Karlín.

Foto: unitedislands.cz

Rodriguez

Článek

Rodriguez začínal v okolí Detroitu v šedesátých letech, kdy natočil studiové album Cold Fact (1969) a později Coming from Reality (1971). V USA neměl komerční úspěch a brzy hudební kariéru ukončil. Vůbec netušil, že se mezitím stal superhvězdou v Africe.

V JAR se rozšířila fáma, že zemřel během svého koncertu. Jihoafričtí aktivisté bojující proti apartheidu našli v jeho textech cosi, co je oslovilo, a Rodriguez se stal politickým symbolem. Dalo by se říci, že nevědomě přispěl ke svržení apartheidu. Koncem devadesátých let ho fanoušci vypátrali, načež Rodriguez zažil nečekaný, bizarní comeback. Nejvíce ho po celém světě proslavil film Searching for Sugar Man, který v roce 2012 získal Oscara.

Rodriguez vyjel na turné po JAR, Austrálii, Evropě i USA a jeho alba Cold Fact a Coming from Reality byla znovu vydána na labelu Light in the Attic records.

Vstupenky v cenách 890–2990 korun budou v prodeji 10. března v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám