Hlavní obsah

Detektiv Pikaču. Ano, vážně to chtějí natočit

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalším důkazem, že hraný celovečerní film se dá dnes udělat z čehokoliv, bude Detektiv Pikaču. Režisér Rob Letterman má připravit pokémoní story pro studio Legendary.

Foto: Pokemon/Nintendo

Pokémoni z TV seriálu

Článek

Scénář filmu už napsali Nicole Perlmanová a Alex Hirsch. Detektiv Pikaču je nová hlavní postava, která se poprvé objevila ve videohře v Japonsku. Co bude ve filmu vyšetřovat, zatím není známo.

Studio na něj dost spěchá, práva na pokémony koupilo v červenci a film by měl vzniknout už příští rok. Po celém světě ho bude distribuovat firma Universal, japonské Toho pak v rodišti pana Pikaču.

Pokémony vymyslel Satoshi Tajiri v roce 1995. Postupně vznikla řada videoher, kreslených seriálů, komiksů a hracích kartiček. První hra byla v devadesátých letech stvořena pro Game Boy.

U nás méně známý film Pokemon: The First Movie — Mewtwo Strikes Back byl natočen už v roce 1998 a následovaly další, jednalo se však o animáky, nikoliv o hrané celovečerní snímky.

Reklama

Výběr článků

Načítám