Hlavní obsah

Beyoncé a spol. odstavily Destiny´s Child na vedlejší kolej

Právo, Jaroslav Špulák

Aktuální album amerického dámského r'n'b tria Destiny's Child odhaluje špatně skrytou skutečnost. Jen co se dámy Beyoncé Knowlesová, Kelly Rowlandová a Michelle Williamsová vydaly na vlastní sólovou dráhu, odložily kapelu stranou. Stala se sběrnou slabých nápadů, odsunutých motivů a tendence těžit jen z dobrého jména.

Foto: Promo NOHA
Článek

Časem se možná ukáže, že skupina Destiny's Child vznikla proto, aby přinesla světu zpěvačku Beyoncé. Ona vévodí svým elektrizujícím hlasem většině skladeb, jí patří nejvíc partů na albu a v neposlední řadě si na sólové cestě vede nejlépe.

Zatímco Rowlandová slušně bodovala počinem Simple Deep s hitem Dilemma a Williamsová posluchačům rvala srdce v gospelových písních alba Heart To Yours, Knowlesová prodala skoro pět miliónů kopií předloňského alba Dangerously In Love, zahrála si ve třetím dílu filmu Austin Powers a získala pět ocenění Grammy. Že je její album přeceňované, je vedlejší. Počítají se úspěchy.

Dvě písně a šeď

Společná kolekce Destiny Fulfilled dobře začíná. Úvodní Lose My Breath je klasický hitparádový hit, slušně vyprodukovaný a evokující bezstarostnou náladu kdesi na ostrůvku klidu v šíleně rychlém světě. Následující Soldier je vrcholným momentem desky. Pestrá skladba o lásce bandity a jeho dívky se vstupy rapového dua T.I. a Lil Wayneho má dynamiku, gradaci, a přestože je dobře vstřebatelná, není vlezlá.

Tím však výčet kladů končí. Po prvních dvou písních jako když utne, přichází šeď. Nedostavuje se nápad, hudba se bezcílně plouží a jediným potěšením je, že vokály tří hlavních protagonistek jsou opravdovou pastvou pro uši.

Skoro to vypadá, jako by si vydáním desky splnilo trio Destiny's Child povinnost vůči gramofirmě a teď se radostně stahuje každá z dam do svého ústraní, aby následující sólové desky stály opravdu za to.

Destiny's Child: Destiny Fulfilled

Sony Music/BMG, 52:00

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám