Hlavní obsah

RECENZE: Piráti z Karibiku. Vcelku zábavný, ale přebujelý příběh

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série Piráti z Karibiku má další přírůstek, tentokrát s podtitulem Salazarova pomsta. Vybavili ho slušnou porcí gagů a bitek, i když po dlouhých letech, která diváci s piráty strávili, mohou být všichni poněkud unaveni.

Trailer k filmu Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta Video: Falcon

 
Článek

Nápad kombinace akční pohádky o pirátech s komedií je využíván mnoho let a dvojice režisérů Joachim Rønning a Espen Sandberg svůj žánr dobře ovládá. Piráti tak opět vynikají rychlým sledem akčních scén, spoustou efektů, bizarními postavičkami a způsoby, jakými unikají smrti v poslední chvíli.

Nesmí chybět roztomilý Deppův kapitán Jack Sparrow, podvodník a zloděj, který tentokrát hodlá vykrást banku na tropickém ostrově, jenže se přitom opije a je objeven ve chvíli slavnostního otevírání trezoru. S vtipem sobě vlastním se „vykecá“ i z gilotiny. Vynalézavost některých gagů, např. u popravy, lze jen obdivovat. Občas sice něco nemá logiku, ale v Pirátech z Karibiku jde hlavně o legraci. Pěkný fórek se povedl i s Paulem McCartneym jako starým pirátem ve vězení. Jeho maska je tak propracovaná, že ho asi někteří nepoznají.

Přes všechnu kreativitu se nelze ubránit dojmu, že je příběh až moc monumentální, nabubřelý a dlouhý. Některé scény jako by člověk už viděl (a ne jednou!).

Foto: Falcon

Dívka Carina je hezká a geniální.

Foto: Falcon

Javier Bardem ve filmu Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

Mladé publikum má k filmu přitáhnout především Carina (Kaya Scodelariová), sexy dívka, která je navíc geniální a ovládá astronomii takovým způsobem, že ji pokládají za čarodějnici. Jejím protějškem je pak hezounek Henry (Brenton Thwaites), jehož do světa dobrodružství přivála touha vykoupit z prokletí svého otce, jednoho z námořníků odsouzených k věčnému bloudění po mořích, stejně jako kapitán Salazar.

Romantická linka je ale ve filmu zcela upozaděna. Carina musí především zkrachovalému Sparrowovi pomoci najít Poseidonův trojzubec. Jedině s ním  může nešťastník, po kterém jdou vojáci i duchové kapitána Salazara, přežít do dalšího dílu.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám