Hlavní obsah

Nové knihy: Vásquez, Harperová, Kepler, Pound i Miloš Bondy

Právo, František Cinger

Týden přinesl úžasné romány z Kolumbie a Austrálie. Zapomínané verše Ezry Pounda, vzpomínky na holocaust od Miloše Bondyho i knihu na trénink paměti. A samozřejmě také komiks a audioknihu.

Článek

Juan Gabriel Vásquez:

Reputace

Nové knihy

Kreslíř Javier Mallarino je žijící legendou kolumbijské politické satiry, člověkem, jehož pero má moc rozhodovat o osudech druhých. Právě ve chvíli, kdy se nachází na vrcholu kariéry, ho však setkání s neznámou mladou ženou náhle konfrontuje s dávnou událostí.

Paseka, přeložila Anežka Charvátová, 184 stran, 249 Kč

Jane Harperová:

Sucho

Nové knihy

Australské městečko Kiewarra sužuje dlouhodobé sucho. Na farmě najdou mrtvou ženu a syna. O kus dál stojí auto otce rodiny Luka Hadlera, ten je pravděpodobně zastřelil a spáchal sebevraždu. Na pohřeb přijíždí jeho kamarád, policista Aaron Falk, který však není vítán.

Host, přeložila Barbora Doležalová, 383 stran, 199 Kč

Lars Kepler:

Lovec králíků

Nové knihy

Po dvou letech ve vězení je komisař Joona Linna převezen na tajnou schůzku. Policie potřebuje pomoc s pátráním po vrahovi švédského ministra zahraničí, který zřejmě plánuje likvidaci dalších politiků. Příběh vychází jako audiokniha v podání herce Pavla Rímského.

OneHotBook, 2 CD mp3, 20:45 hodin, 369 Kč

Ezra Pound:

V. Cantos: Italská Cantos LXXII–LXXIII. Pisánská Cantos LXXIV–LXXXIV

Nové knihy

Kniha z konce roku 1944, kdy byla zdevastovaná Itálie rozdělena a autor věřil v její obrodu. Kvůli obsahu dvou zpěvů byl soubor Cantos do roku 1987 vydáván bez nich. Kniha popisuje jeho věznění u Pisy a třináct let pobytu v ústavu pro duševně choré ve Washingtonu.

Atlantis, přeložila Anna Kareninová, 312 stran, 385 Kč

Simon Scarrow:

Británie

Nové knihy

Západní kmeny, povzbuzované druidy ve své nenávisti k Římanům, sbírají síly k rozhodnému odporu. Bude to stačit, aby zdolali odhodlané a disciplinované legionáře?

BB art, přeložila Ludmila Havlíková a Tomáš Havlík, 344 stran, 349 Kč

Miloš Bondy:

Co odvál dým aneb Jak jsem přežil holokaust

Nové knihy

Člověk ze židovské měšťanské rodiny z pražských Vinohrad vypráví, jak přežil Terezín, Osvětim i pochod smrti. Autor zachytil fungování táborové mašinerie, příběhy spoluvězňů i podobu táborovou hierarchii. Vše podává velmi živě a místy i s nečekaným humorem.

Prostor, 356 stran a 20 stran fotografické přílohy, 297 Kč

Miloš Hoznauer

Lodní kufr

Nové knihy

Oblíbený češtinář a vynikající učitel po celý život schraňoval své texty do lodního kufru. Z jeho pedagogického působení vznikla kniha Cesta do hlubin kantorovy duše (2004, 2016). Nyní svůj kufr znovu otevřel a vybral z něj vzpomínky na nejzásadnější chvíle svého života.

Dokořán, 176 stran, 249 Kč

Jitka Suchá, Eva Jarolímová:

Trénink paměti pro seniory

Nové knihy

Kniha je zaměřena na tématiku procvičování paměti a slovní zásoby, na koncentraci pozornosti, logiku, kreativitu, zrakově-prostorové schopnosti. Po teoretické části následuje praktická s konkrétními úkoly. A nechybí ani klíč k řešení úloh.

Edika, 152 stran, 199 Kč

Itó Džundži:

Ryby – Útok z hlubin

Nové knihy

Tadaši se rozhodne udělat přítelkyni radost výletem k moři, ale v okinawských vodách číhá nebezpečí, které je jak smrtící, tak mimořádně odporné. Podivné rybí příšery se brzy stanou hrozbou nejen pro dovolenou, ale i pro celé Japonsko, a zdá se, že před nimi není úniku.

Crew, přeložila Anna Křivánková 404 stran, 449 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám