Hlavní obsah

Benátská láká na Dana Bártu s Alicí, Špinarovou i Kollera

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Dan Bárta se předloni dal dohromady se svou starou skupinou Alice a jejich devadesátkové retro má úspěch. Patří také k lákadlům libereckého festivalu Benátská, který se koná od 27. do 30. července.

Foto: Petr Horník, Právo

Dan Bárta

Článek

Alice vznikla v Plzni a její hity Ani náhodou nebo Ráj se mnou nehledej zněly v devadesátých letech ve všech klubech a festivalech po celé ČR. V roce 1991 se proslavila albem Yeah! Později se rozpadla a Bárta se už zajímal spíše o funky a  jazz než klasický rok. V roce 2015 ale přišel překvapivý návrat.

Mezi další silná jména festivalu patří David Koller s Jasnou pákou, Věra Špinarová nebo Marek Ztracený, který vystoupí s Martou Jandovou, a v neposlední řadě i Status Quo, Team, Čechomor či Mig 21.

„Alice s Danem Bártou vystupuje na festivalech pouze jednou ročně a v roce 2017 jejich výběr padl právě na Benátskou. Navíc jsou muzikanti rozehraní z klubového comebackového turné, takže se posluchači mají nač těšit. Kapela slíbila, že přiveze největší hity, včetně A to tě trochu bolí, Ani náhodou či Ráj se mnou nehledej,“ řekl ředitel festivalu Pavel Mikez.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nejmilejší překvapení dne – Michal Ambrož a Hudba Praha.

„Neplánujeme žádnou speciální estrádu, chceme si to prostě užít,“ vzkázal Michal Ambrož, frontman kultovní novovlnné formace Jasná páka. „V Liberci zahrajeme písně, které poprvé zazněly před pětatřiceti lety, a skladby z naší Černé desky,“ řekl Ambrož a dodal, že skupina se představí v aktuální sestavě, do které krom frontmana patří také David Koller, Petr Váša, Marek Minárik, Michal Pelant, Radovan Jelínek a zpěvačky Pája Táboříková a Magdaléna Krištofeková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Věra Špinarová

Věra Špinarová v Liberci předvede svou kapelu rozšířenou o dechovou sekci. Konkrétně to bude dechové trio - trubka, pozoun a saxofon.

Organizátoři do konce února nabízejí cenu vstupenek Standard za 1190 a VIP za 3390 korun. Více na benatska.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám