Hlavní obsah

Dan Bárta překvapil. Po letech pojede turné s rockovou Alicí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dan Bárta je širší veřejnosti znám jako jazzový a funkový zpěvák, ale jeho kořeny jsou rockové. Ve skupině Alice zpíval na začátku devadesátých let a nyní souhlasil se „srazem po letech”.

Foto: Presscode

Skupina Alice na aktuálním snímku (2015).

Článek

Alice byla v devadesátých letech dost slavnou skupinou. Vznikla v Plzni a její hity Ani náhodou nebo Ráj se mnou nehledej zněly v klubech, na festivalech i v rádiu po celé ČR. V roce 1991 se proslavila albem Yeah!

„Klidně se to mohlo jmenovat sentiment tour, o ten jde zásadně, aby někdo nepropadal dojmům nebo ho nenapadaly všetečné otázky. Naši fanoušci z těch

dob už mají odrostlé děti, přišel čas se znovu setkat. O žádnou resuscitaci se tedy nejedná, jen o sraz po letech. Předloni jsme po dlouhé době hráli v klubu a mělo to takový náboj, že jsme si řekli, že přišel ten čas. A pětadvacet let od skoku do kalných vod českého šoubyzu je pro mne osobně také velmi dobrý důvod. Do ledna mi snad trochu i poporostou vlasy,“ řekl Dan Bárta.

Foto: Presscode

Alice na archívním snímku

Turné začne 21. ledna 2016 ostravským koncertem. Následovat budou Zlín, Krnov, Chomutov, České Budějovice, Pardubice, Olomouc, Brno, Ústí nad Orlicí, Praha, Mladá Boleslav a Jablonec nad Nisou.

Alice hraje ve složení Dan Bárta – zpěv, Lumír Václavík – sólová kytara, Martin Střeska – kytara, Zdeny Podskalský – baskytara a Jiří Mikeš Milý – bicí.

Reklama

Výběr článků

Načítám