Hlavní obsah

Trutnoff láká na Prodigy, Subways i Havelku

Právo, Jan Šída

Třicátý ročník hudebního festivalu Trutnoff, kterému se přezdívá Český Woodstock, začíná ve čtvrtek 20. srpna a končí v neděli 23. srpna.

Foto: Jan Šída, Právo

Charlotte Cooperová, baskytaristka a zpěvačka Subways

Článek

Brány areálu na Bojišti se otevřou ve čtyři odpoledne a o dvě hodiny později začne na hlavní scéně program. Přehlídku odstartuje ekumenická bohoslužba za doprovodu operního pěvce Aleše Procházky.

Trutnoff byl vždy originální svou dramaturgií a neobvyklými hudebními překvapeními. Další zvláštností byl také fakt, že pořadatelé zásadně na stránkách festivalu ani nikde jinde nezveřejňovali časový harmonogram. Důvodem byla snaha překvapit návštěvníka až na místě. Tentokrát učinili výjimku a odtajnili čtvrteční program. Tomu vévodí vystoupení amerického židovského reggae zpěváka Matisyaha.

Foto: Jan Šída, Právo

Francouzská Gojira představí na festivalu Trutnoff tvrdou metalovou hudbu

Na festivalu se představí 90 skupin různých žánrů. Hlavními taháky budou mimo jiné i britští rave kouzelníci Prodigy, jejich krajané Subways (obě skupiny vystoupí 23. 8.), kteří v Trutnově účinkovali již v roce 2008, metalová kapela Gojira z Francie (zahraje 22. 8.) či ukrajinští Kozak Systém (diváci je uvidí 21. 8.).

Foto: Jan Šída, Právo

Skupina Prodigy bude hlavní hvězdou festivalu

Letošní festival je věnován svobodě Ukrajiny, obětem holocaustu a náboženské toleranci.

Reklama

Výběr článků

Načítám